İzmir artık CHP demeyecek

Güncelleme Tarihi:

İzmir artık CHP demeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 02:06

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir büyükşehir belediye başkan adayının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıklayarak, “İnşallah İzmir fetret dönemini artık geride bırakıyor. İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 12 il adayını daha açıklayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

CHP EZİYET YAPTI

“Tarih 12 Ağustos 1930, Gazi Mustafa Kemal demokrasi tarihimiz açısından son derece önemli bir adım atıyor, tek partili sistemin mahsurlarını görüyor, 2’nci bir parti kurulması, muhalefetin oluşması için adım atıyor. Fethi Okyar’ı çağırıyor, bir parti kurmasını istiyor. CHP’nin karşısına çıkmasını, demokrasinin gereği olarak muhalefet yapmasını istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, başına gelecekleri bildiği için bu partiden rahatsızdı. İzmir’de dönemin hükümeti Fethi Bey’e çok büyük zorluklar yaşattı. Yeni partinin milletle kucaklaşmaması için dönemin iktidarı çok büyük eziyetler yaptı.

MEŞHUR ZİHNİYET

İzmir, özgürlük, demokrasi istiyordu, tek parti CHP’sinden kurtulmak istiyordu. Bunun için İzmirli canını bile vermeye hazırdır. İşte bu özgürlük, demokrasi taleplerini bastırdılar. Kurulduktan sadece 3 ay sonra, Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kapatılmasına yol açtılar. Bunların demokrasi anlayışı budur. Bunlar parti kapatmakla meşgul olan bir zihniyettir.

Haberin Devamı

DEMOKRASİ GÜNEŞİ

1950 yılına kadar 20 yıl boyunca milletten, İzmir’den, demokrasiyi esirgediler. 1950’de demokrasi güneşi bir kez daha Ege’den doğdu. Aydın’da doğan, nüfus cüzdanında doğum yeri İzmir yazan Adnan Menderes buradan yola çıktı. İzmirli, Aydınlı, Egeli Adnan Menderes, Türkiye’yi demokrasiyle buluşturdu, on yıllardır hasret çeken milleti eserle, hizmetle, özgürlükle buluşturdu. Merhum Menderes ‘Yeter, yeter söz milletindir’ dedi.

BARSELONA OLMALI

İzmir CHP’den çok çekti. Gelirken, yolda onu gördüm, yerel yönetim anlayışında CHP’nin beceriksizliğini gördüm. Bütün bu gerçekler ortadayken hâlâ İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. İzmir fetret dönemini artık geride bırakıyor. İzmir, Barselona’nın, Marsilya’nın, Roma’nın, Atina’nın gerisinde kalmayı hak etmeyen, ismi bu şehirlerin üzerinde anılmayı ziyadesiyle hak eden bir şehirdir.

SÖNÜP GİDEMEZ

Vizyonu, planı, projesi olmayan, ufku ve hedefleri olmayan idareciler elinde, İzmir dünyanın gözü önünde sönüp gidemez. İzmir’in talihini ve tarihini şekillendirecek olan sadece İzmirliler, sizsiniz. Buraya AK Parti’nin eli değmedi.”

Haberin Devamı

Molla için 45 dakika konuştum

“DÜNYANIN her yerinde mazluma el uzatan dik duruşumuzla varlık gösteriyoruz. Bangladeş’te tüm girişimlerimize rağmen, aramamıza rağmen, kendisinden Abdülkadir Molla’yı idam etmeme ricamıza rağmen, ‘İdamı kaldırdık yapmayın’ dedik. ‘Bangladeş’in gidişatı iyi değil’ dedik. Molla ‘Ben af dilemem benim suçum yok’ diyor ve kendisini idam ediyorlar. 45 yıl önceki hesabı soruyorlar. Allah’tan rahmet diliyorum. Dün (önceki gün) kendisiyle 45 dakika konuştuk. Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız mektup yazdı. Maalesef Bangladeş, tarihin affetmeyeceği bir hata yaptı. Bangladeş halkına sabır diliyorum. Çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir. Demokrasi savaşını bırakmamak lazım.”

Haberin Devamı

Bu toprakta fitne yeşermez

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Mevlana’nın 740’ıncı ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus töreninde, “Bu topraklarda Allahın izniyle fitne yeşermez. Toprağında Mevlana, Yunus, Ahmedi Hani, Hacı Bayram Veli olan bu milletin arasına asla nifak girmez” mesajı verdi. Erdoğan, dün Ülker Sports Arena’da düzenlenen gecede şöyle konuştu: “Kıblesi aynı olanlar kardeştir. Dikkat edin… Derisinin rengi, dili aynı olanlar değil, asabiyesi, mensubiyeti, cemiyeti aynı olanlar değil, annesi ve babası, hocası, ağabeyi aynı olanlar değil, kıblesi bir olanlar, yani inananlar kardeştir. Kim ki kardeşler arasında ayrım yaparsa, o, fitnenin tuzağına düşmüştür. Mevlana’nın, Yunus’un, işte bu toprakların, işte bu sevgi medeniyetinin mirasına gölge düşürmüştür.” Emine Erdoğan’ın da katıldığı gecede Başbakan Erdoğan, yanına gelen Sami Özer ile “Demedim mi?” ilahisini birlikte okudu. - Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!