Beyonce'den büyük sürpriz

Beyonce 5. albümünü sessiz sedasız bugün piyasaya çıkarttı. Kendi adıyla yayınladığı albümü şu an sadece Itunes üzerinden satın alınabiliyor. Görsel bir albüm olarak tasarlanan çalışmada 14 şarkının yanında 17 tane de video bulunuyor.

Haberin Devamı

Beyonceden büyük sürpriz

Beyonce gibi büyük bir yıldızın böylesi bir albüm çalışmasını sır gibi saklaması, hiçbir PR çalışması yapmadan sürpriz bir şekilde aniden satışa sunması oldukça şaşırtıcı bir durum. Albüm bu sabah yayınlanır yayınlanmaz, tüm haber siteleri dahil medya dünyası bu sürpriz albümü konuşmaya başladı. Beyonce 5. stüdyo albümünde Jay-Z , Kelly Rowland , Michelle Williams , Drake, Frank Ocean, Justin Timberlake, Timbaland gibi isimlerin yanında küçük kızı Blue Ivy ile de bir şarkıda buluşmuş.

Albümün dijital satışı başladıktan sonra gelen resmi açıklamaya göre böyle bir satış stratejisi uygulamalarının en büyük sebebinin, albümün daha önceden internete sızmasına engel olmakmış. Beyonce bu yeni albümü ile önceki çalışmalarından farklı olarak “albüm tamamen hazır olduğunda, kimseler tarafından tanıtılmadan, üstüne başka bir şey eklenmeden benden çıktığı gibi hayranlarıma ulaşmasını istedim” diye de eklemiş. Albümün videolarının yönetmen koltuğunda Hype Williams, Beyonce, Ed Burke, Bill Kirstein, Jake Nava, Francesco Carrozzini ve Todd Tourso yer alıyor. Sabah albümü indirir indirmez beni etkisine alan Jay-Z ile düet yaptığı “Drunk In Love” şarkısı şimdilik favorileri listemin en üstünde.

Haberin Devamı

Böylece 2013 bitmeden, Beyonce de bu sürpriz albüm atağıyla senenin son günlerine damgasını vurmuş oldu.

LONDON GRAMMAR – IF YOU WAIT

Beyonceden büyük sürpriz

Nottingham Üniversitesi’nde okurlarken tanışan, hobi niyetine müzik yapmaya başlayan 3 arkadaşın hikayesi London Grammar’da birleşiyor. Grup olarak yerel barlarda, partilerde sahne alan üçlü ve ufak ufak kendi şarkılarını da bu dönemde yapmaya başlıyorlar. 2009 – 2013 seneleri arasında amatörlükten profesyonelliğe adım adım tecrübe kazanan grup, ilk şarkıları “Hey Now” ı 2012 Aralık ayında Youtube’da yayınlıyorlar. Youtube’da yakaladıkları başarı aslında London Grammar için belki de bir başlangıç oluyor.

Haberin Devamı

2013 Şubat ayında yayınladıkları Metal & Dust EP’sinin ardından, Eylül ayında ilk stüdyo albümleri “If You Wait” yayınlanıyor. Benimse grupla tanışmam aslında tamamen tesadüf. Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım twitter’da son zamanlarda sadece “Strong” adlı şarkıyı dinlediğini yazıyor. Bir kere değil, beş kere değil o ara sürekli London Grammar ile ilgili tweetler atıyor. Sonra başka bir müzik meraklısı arkadaşım da bu paylaşımlardan nasibini alıp, çok beğendiğini ve London Grammar’ın albümünü merakla beklediğini yazıyor. Ben de bu sohbetlerden feyz alıp, merakla grubun şarkılarına uzanıyorum. Böylece de Eylül’den beri ben de London Grammar’dan kopamıyorum.

Haberin Devamı

Beyonceden büyük sürpriz

Aslında grubun ilk albümleri "If You Wait" i daha önce yazmaya niyetlenmiş olsam da, bazen zaman hızlı akıyor ve maalesef kaçıyor böyle güzel işler. Her ne kadar böyle çuvaldızı kendime batırsam da, “If You Wait” 2013’ün En İyi Albümleri listemde hatırı sayılır bir yerde, o bakımdan için çok rahat.

London Grammar 2013’ün en iyi çıkışlarından biri olduğu birçok müzik yayını tarafından da onaylanmış durumda. Ekibin verdiği röportajlardan çıkan ortak söylemleri The XX’e benzetilmekten yana çok mutsuz olmaları. Özellikle albüm piyasaya çıktıktan sonra verdikleri konserlerin bambaşka geçtiğini belirten London Grammar, Glastonbury’de çaldıklarına hala inanamıyorlar. Grup üyelerinden Dot, "2011 senesinde biz de bu festivalde dinleyenlerdendik, şimdi biz bu kalabalığa çalıyoruz, rüyadayız sanki." demiş

Haberin Devamı

Bu hafta malumunuz İstanbul’da da kar yağdı. Yağmur yağınca şarkı paylaşan insanların his kabarmasını, aynen ben de kar yağdığı zaman yaşıyorum. London Grammar’ı nedense bu karlı havada dinlemek bana inanılmaz güzel geldi. Geçen sene Babylon’da kar kıyamet vakti bir Real Estate konseri vardı ki, gidenler bilirler, gerçekten unutulmaz bir performans gecesiydi. Bu karlı hava ben de London Grammar’ı da benzer şekilde kış bitmeden canlı olarak izleme hayaline beni sürükledi.

London Grammar, benzetildikleri gibi The XX, Everything But The Girl tarzına yakın müzik yapıyorlar. Bu sene meşhur Mercury ödüllerine neden aday olamadıkları sorulduğunda “aslında olmadığımız daha iyi oldu, adaylığın verdiği omuzlarımızdaki büyük yük de kalkmış oldu ” demişler. Grubun bateristi ve klavyecisi Dot Major “adımızın Mercury'de adaylar arasında olmasının tartışılması bile bizim için gurur verici, ama şu an aday olan isimler gibi bir yerde değiliz, daha zamanımız var” diye konuşmuş. Malumunuz bu senenin Mercury ödülü James Blake’in olmuş, birçok adayın arasından sıyrılıp ödülü alması da epey tartışmaya sebep olmuştu.

Haberin Devamı

“If You Wait” ödüllerden, adaylıklardan ayrı olarak bence bu senenin arşivlenmesi gerekli en önemli albümlerinden biri. Şarkıların sakinliği, Hannah’nın etkileyici vokali dinleyeni mest ediyor. London Grammar ilk albümleriyle gelen bu büyük ilginin devamlılığı için eskisinden daha da çok çalışacaklarını belirtmişler. “Albüm yayınlanmadan önce bizi seven, dinleyenler şimdi albümle birlikte popüler olduk diye bizden kopmasınlar istiyoruz. Hep o ilk günlerdeki amatör ruhla müzik yapmak istiyoruz” diye belirtmişler. Hannah başarının beraberinde acımasızca eleştirilmeyi de getirdiği için, mümkün oldukça bu başarının büyüsüne kapılmadan yollarına devam edeceklerini belirtmiş. London Grammar’i dinlemeden ve bilmeden bu seneyi kapatmayın derim.

YILDIZLAR:

Stay Awake

Shyer ( London Grammar kızmasın ama The XX bu şarkıda gizli)

Wasting My Young Years

Metal & Dust

Help Me Lose My Mind

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Hey Now (sürekli çalsın istiyorum arka fonda, albümün incisidir)

Strong (albümün bir başka incisi)

Sights

KARIŞIK KASET

Bu hafta İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı Karışık Kaset’i de etkiledi.

Önümüzde 2-3 ay daha kış olacağını düşünürsek, kendimce her yer bembeyaz kar ile kaplıyken hangi şarkıları duymak istiyorum diye düşünüp bu listeyi oluşturdum.

“Snowy Hits” kış mevsimi, bahara varana kadar kendi kendine arada güncellenecek bir Karışık Kaset çalışması. Listeyi ara ara kontrol etmenizi öneririm. Bu sebeple listeyi Spotify’da Snowy Hits olarak da oluşturdum.

Keyifli dinlemeler…

1)Sia – Breathe Me

2)Metric – Help I’m Alive (Acoustic Version)

3)London Grammar – Strong

4)Tori Amos – A Sorta Fairytale

5)Pete Yorn – Just Another

6)Imogen Heap – Aha!

7)Röyksopp – Something In My Heart

8)Agnes Obel – Dorian

9)The Weeknd – Wanderlust

10) Olafur Arnalds – Old Skin

11) London Grammar – Hey Now

12) Sigur Ros – Isjaki

13) White Lies – Change

14) Editors – What is This Thing Called Love

15) Mor Ve Ötesi – 1945

16) Alanis Morissette – Simple Together

17) Darren Hayes – Dublin Sky

18) The Cranberries – Twenty One

19) Casey Stratton – Blood

20) Darren Hayes – Unlovable

21) Gripin – Üç

22) Vega - Ankara

Yazarın Tüm Yazıları