Öğretmen servisi TIR'la çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen servisi TIRla çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 09:45

Malatya-Adıyaman karayolunda öğretmenleri taşıyan minibüs ile TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, Malatya-Adıyaman Karayolu Doğanşehir Yolu güzergahında Cumhuriyet Örnek Köyü yakınlarında meydana geldi. Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli Beldesinde görev yapan öğretmenler ile diğer kamu görevlilerini taşıyan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen servis minibüsü ile sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 31 ASM 96 plakalı TIR çarpıştı.

KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Kazada otomobil de TIR’a çarptı. Kazada servis minibüsü parçalanırken, içerisinde bulunan yolculardan Bilal Andıç adlı sürücü ile birlikte öğretmenler Derya Şahin, Emine Coşkun, Erkan Yener, Çetin Kuşbay, Alişan Ergen olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının sağlık durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kazanın yoldaki buzlanmadan dolayı meydana geldiği tahmin edilirken, olay yerine Vali Vasip Şahin, İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile çok sayıda yönetici gelerek bilgi aldılar. Vali Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kaza yerine yeni geldim. Bilgiler almaya çalışıyorum. Kaza buzlanmadan mı, sürücü hatasından mı sonra belli olur” diyerek, kazada ölenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Çok elim bir kaza olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Dört yaralımız var. O dört yaralımızın 3'ü öğretmen, biri doktorumuz. Bunların tamamı Gövdeli beldesinde görev yapan arkadaşlarımız. Yalnızca yaralılardan biri Kapıkaya köyünde görevli öğretmenimiz. Bunlar mesai bitimi Malatya'ya dönerken, Akçadağ Doğanşehir yol ayrımına bir kilometre kala tırla çarpışma neticesinde elim kaza meydana geliyor. Bu servis, öğretmenlerin kendi aralarında kendilerinin tuttuğu bir servis. Taşımalı servislerimizden değil. Arkadaşlarımızın kendilerince gidiş gelişleri daha kolay olsun diye aralarında ücretini birlikte ödedikleri bir araç."

Bir basın mensubunun yolda buzlanma olduğu ve tuzlanma yapılmadığına ilişkin iddialar olduğunu belirtmesi üzerine Şahin, "Bütün bu şeyler inceleniyor. Yoldaki kusur nedir, ne kadardır? Ne kadarı sürücü hatalarından kaynaklanmıştır? Onu cumhuriyet savcılığımız detaylı inceliyor" dedi.

Haberin Devamı

5 ÖĞRETMEN VE SERVİS ŞOFÖRÜ İÇİN "SİZLERİ UNUTMAYACAĞIZ" MESAJI

Malatya'da dün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 5 öğretmen ve servis şoförü için Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Sizleri unutmayacağız" başlıklı başsağlığı mesajı yayımladı.

Müdürlüğün internet sitesinde yer alan mesajda, Gövdeli İlkokulu, Gövdeli Ortaokulu ve Kapıdere İlkokulunda görev yapan 5 öğretmenin ders bitiminde evlerine dönerken geçirdikleri elim trafik kazasında hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Mesajda, "Gövdeli İlkokulunda görev yapan Derya Şahin ve Emine Coşkun, Gövdeli Ortaokulunda görev yapan Çetin Kuşbay ve Kapıdere Ortaokulunda görev yapan Alişan Ergen ve Erhan Yaşar isimli meslektaşlarımız okul bitiminde evlerine dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatını kaybeden meslektaşlarımız ve araç sürücüsü Bilal Andiç'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı, kazada yaralanan öğretmenlerimiz Yunus Hoşhan, Eren Günver, Hamza Uzan ve Dr. Özlem Sarıcı Üzmez'e acil şifalar dileriz" denildi.

KAZADA YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRETMENLERİN ÖZGEÇMİŞLERİ

Mesajda, kazada hayatını kaybeden öğretmenlerin özgeçmişleri hakkında da bilgiler verildi.

Burada verilen bilgilere göre, kazada yaşamını yitiren öğretmenlerden 29 yaşındaki öğretmen Derya Şahin, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2005 yılında mezun olan Şahin, mesleğe 9 Eylül 2005 yılında Erzurum'un Karayazı ilçesinde başladı. Bir süre Antalya'da görev yapan Şahin, 3 Eylül 2013'de Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki Gövdeli İlkokulu'na atandı. Evli olan Şahin, 1 çocuk annesi.

Emine Coşkun 1990 yılında Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden 2012 yılında mezun olan Coşkun, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde görev yaptıktan sonra 5 Eylül 2013'te okul öncesi öğretmeni olarak Gövdeli İlkokulu'na atandı. Bir yıllık öğretmen Coşkun evli.

1984 yılında Malatya'da dünyaya gelen Çetin Kuşbay, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Beş yıllık öğretmen olan Kuşbay, sırasıyla Kars merkez ve Digor ilçesinde görev yaptı. Evli olan Kuşbay, 21 Ağustos 2013'te sosyal bilgiler öğretmeni olarak Gövdeli Ortaokulu'na atandı.

Alişan Ergen 1987 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden 2010 yılında mezun olan Ergen, 2011 yılında Kapıdere Ortaokulu'nda göreve başladı. Evli olan Ergen, 2 yıldır öğretmen olarak görev yapıyordu.

1989 yılında Malatya'da dünyaya gelen Erhan Yaşar, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden 2011 yılında mezun oldu. 1,5 yıllık öğretmen olan Yaşar Kapıdere Ortaokulunda 2012 yılında göreve başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!