Çanakkale'de doğalgaz verilemiyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede doğalgaz verilemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 01:45

ÇANAKKALE’de, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) iletim hatlarından kaynaklanan nedenlerle saat 12.00’den bu yana kent geneline doğalgaz verilemiyor.

Haberin Devamı


Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece arasında seyrettiği Çanakkale’de, doğalgaz şebekesindeki basınçların ideal işletme basınçlarının altına düşmesine yol açması nedeniyle saat 12.00’den itibaren doğalgaz verilemiyor. Konuyla ilgili olarak Aksa Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Bölgemizde, BOTAŞ iletim hatlarından kaynaklanan nedenlerle zaman zaman gaz arzında sorunlar yaşanmaktadır. Meydana gelen bu sorunlar doğalgaz şebekesindeki basınçların ideal işletme basınçlarının altına düşmesine yol açması nedeniyle yer yer gaz kesintileri meydana gelmektedir. İletim hatlarındaki geçici sıkıntıların aşılarak gaz arzının normale dönmesi sonrasında kesinti ihtimali ortadan kalkacaktır” denildi.
Doğalgaz kesintisi nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile konut ve işyerlerinde ısınma problemleri ortaya çıktı. Bazı işyerleri ise doğalgaz kesintisi nedeniyle hizmetler aksadı.
110 bin nüfuslu ilde akşam saatlerinde doğalgazın tekrar verilebilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!