Bostanlı İskelesi için imza kampanyası

Haberin Devamı

İzmir’de dondurucu soğukta dışarıda evsiz, yurtsuz birilerini görürseniz, barınma ve yiyecek-içecek ihtiyaçları için şu telefonlara bildirebilirsiniz
Büyükşehir Belediyesi Müyesser Tufan Güçszüzler Evi: 361 71 51 Polis: 155 Zabıta: 153

Ege Ordu yolundaki trafik çilesi devam


BEN de Limanreis Mahallesi’nde ikamet ettiğimden, yazınızda sözünü ettiğiniz sorunu yaşıyorum. Bir kaç kez ilgili yerlere yazarak soruna bir çözüm bulunmasını talep ettim. Ama ne yazık ki, sorun katlanarak sürüyor. Bu vesileyle yine aynı bölge için var olan bir sorundan söz etmek ve mümkünse gündeminize almanızı rica ediyorum.

Lambalar engelliyor

Ege Ordu Komutanlığı güzergahında bulunan trafik lambaları, trafiğin akışını çok engelliyor. Nizamiyelere araç girişi ya da çıkışı olmasa da söz konusu lambaların yanmasıyla trafik duruyor. Oysa bu bölgedeki lambalar ikaz durumunda yanıp sönse, trafik akışı devam eder. Ya da nizamiyelerde bulunan görevliler gereksinim halinde lambaları yakarsa, sorun çözülmüş olacaktır.
Kimseler konu üzerinde durmadığından süreç devam ediyor. Kimi zaman sorunların çözümü o kadar kolay ki, konuyu gündeme taşımakla ortada bir sorun olduğu belirlenecek ve çözüm üretilecektir diye düşünüyorum.

Hüseyin KADIOĞLU

Haberin Devamı

Bostanlı iskelesi için imza kampanyası


BOSTANLI iskelesinin son düzenlemesini kimi beğeniyor, kimi sürekli eleştiriyor. Son olarak iskeleyle ilgili bir kampanya başlatılmış. Yakınmalara dikkat çekmek için imzaya açılan metinden özet veriyorum:
“İzmir, Bostanlı vapur ve feribot iskelesinde geniş bir alanı kaplayan bir otoparkın çevresi, iskelenin yapıldığından bu yana oldukça etkin kullanılan yaya geçişini engelleyecek demir parmaklıklarla neden çevrilmiştir?

Amaç eziyet mi

Bunun amacı otoparkın güvenliğini sağlamak mıdır, yoksa yayalara eziyet etmek midir? Biz yayalar her türlü eklenen engelleme girişimine rağmen bariyeri aşarak kullanmaya devam ederken, buna daha uygun bir çözüm arama yerine en son yapılan ekstra bariyeri güçlendirme girişimi bu işe imza toplanmadan çözüm üretilmeyeceğini göstermiştir.

Haberin Devamı

Estetik de değil

Kamu kullanımına hassasiyet gösterilmemiş ve bütünleşik bir tasarım kavramından uzak olan bu çalışmanın, bu denli estetik kaygıdan uzak bir yenilenmenin de İzmir şehrinin görüntüsü açısından pozitif olmadığı açıktır. Tüm bu yapı işlerindeki düzenlemeler, bizim sağlıklı olarak ulaşımımızın sağlanması için yapılan girişimler olmalıdır. Şu anki düzenlemede biz yayalara özel etkin, konforlu ve güvenli bir yaya yolu mevcut değildir. Sözde yaya yolları bu haliyle engelli yarış pistine dönüştürülmüş bariyerler ve otobüs – otomobil yolları arasında kalmış durumdadır.

Engelli hesaba katılmadı

Bu tür, yayanın önceliği olmadan yapılan girişimlerin ilerde bir başka kamu kullanım alanınızda olmayacağını kim taahhüt edebilir? Kaldı ki, engelli hemşehrilerimizin hesaba hiç katılmadığı da açıktır. Bu projelerin daha şeffaf ve daha akılcı, etkin yolla tasarlanması, surekli yap boz mantığı ile aynı alanlarda 1-2 yıl ara ile düzenlemeler yapılmak durumda kalınması da düşünülürse, bu sorunun ciddiyeti daha iyi kavranacaktır.”

Yazarın Tüm Yazıları