Pilateste “sahte federasyonlara” geçit yok

Güncelleme Tarihi:

Pilateste “sahte federasyonlara” geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 11:35

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, pilateste herhangi kulüp veya dernekten verilen Pilates belgelerinin Türkiye'de geçerliliğinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Suat Çelen, yaptığı açıklamada, federasyonun ana branşlarından pilates için ciddi anlamda mesai harcadıklarını belirterek, pilates derneği veya federasyonu adı altında açılan bazı oluşumların halkı yanıltarak, maddi kazanç elde etme gayreti içinde olduklarını iddia etti.

Çelen, “Kurs açma, belge verme yetkisi bulunmayan ve doğruluğu olmayan ilanlarla vatandaşları istismar eden kuruluş ve kişilere gerekli uyarılarda bulunduk. Bu işin arkasını bırakmayacağız. Geçerliliği olmayan belge veren kuruluşlar ve tescili bulunmayan salonlarla her zeminde mücadele ediyoruz” dedi. Dernek çatısı altında kurulan hiçbir kulüp veya federasyondan verilen pilates belgelerinin Türkiye'de geçerliliğinin olmadığını vurgulayan Çelen, bu kuruluşların verdikleri pilates antrenörlüğü eğitimlerle insanları dolandırdıklarını ileri sürerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Resmi olarak pilates eğitmenlik kursu açma ve işletme açılışlarında zorunlu olarak talep edilen eğitmenlik belgesini verme yetkisi sadece Türkiye Cimnastik Federasyonu'na aittir. Bize yapılan şikayetlerin artması neticesinde olay mahkemeye intikal etti ve bu kuruluşlar, 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla yargılanıyor. Devletin gücü ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerimizle bu kuruluşlara ait pilates salonların kapatılmasına başladı.”

Mağduriyetlere karşı uyarı

Talepler doğrultusunda ayda en az 2 pilates eğitmenlik kurslarının açıldığını söyleyen Çelen, yıl içerisinde yaklaşık 20 kursun eğitime açıldığını belirtti. Öncelikle Ankara ve İstanbul kentlerinde gerçekleşen bu çalışmanın, tüm Türkiye geneline yaymaya başladıklarını vurgulayan Çelen, federasyona gelen şikayetlerin de azaldığına dikkat çekti.

Mağduriyetlerin olmaması ve halkın bilinçlendirmesi için çağrıda bulunan Çelen, spor salonlarının federasyon ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden izin alındığına bakılması veya ders aldıkları pilates antrenörünün belgesi olup olmadığının sorması uyarısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!