Eşten şiddet en yaygını

Güncelleme Tarihi:

Eşten şiddet en yaygını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:14

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 2012’ye ilişkin verdiği verilere göre kadına şiddet uygulayanlar arasında ilk sırada açık ara eşleri var. Eşleri damat, kayınpeder, evlat takip ediyor.

Haberin Devamı

Bülent SARIOĞLU/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun önergesi üzerine e ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, veri tabanında kadına yönelik şiddetle ilgili ilk bilgileri açıkladı. 2012’de 5 bin 40 kadının şiddet mağduru olarak bakanlık birimlerine başvurduğunu açıklayan Şahin, toplamda 1828 saldırganın kadının yakın çevresinde bulunduğunu vurguladı. Şahin şu bilgileri verdi:
ŞİDDET UYGULAYANLAR
“2012 yılı içerisinde 1 amca, 17 anne, 6 arkadaş, 110 baba, 2 damat, 1 dayı, 1 dede, 3 enişte, 1551 eş, 76 kardeş, 7 kayınpeder, 15 kayınvalide, 3 kızı, 2 komşu, 1 kuma, 22 oğul, 1 torun, 3 üvey anne, 4 üvey baba, 1 üvey kardeş ve 1 yenge yakını kadına şiddet uygulamıştır. Başvuruda bulunan kadınlar en çok eşlerinden şiddet görmektedirler.”
SIĞINMA SÜRESİ 6 AY
“2012 içinde kadın konukevlerinde kalan kadın sayısı 6 bin 105, çocuk sayısı ise 2 bin 628’dir. Konukevinde kalma süresi, kabul tarihinden itibaren 6 aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Kadınların çalışma hayatına katılmalarını artırmak amacıyla iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik modelleme ve mevzuatta değişiklik yapılması hususlarında çalışmalara devam edilmektedir.”

Haberin Devamı

‘Mutlu aile’li şiddet bürosu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, loş ışık yüzünden kasvetli bir görünüme sahip olan Aile İçi Şiddet Bürosu’nun duvarlarını boyattı, aydınlatmasını değiştirdi. Mağdur ve şiddet uygulayanları, bekleme esnasında psikolojik olarak etkilemeyi amaçlayan savcılık, duvarlarını “mutlu aile” fotoğrafları ile donattı.
Nurettin KURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!