Danimarka Dışişleri Bakanı Sövndal istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Dışişleri Bakanı Sövndal istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 09:29

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sövndal sağlık sorunları nedeniyle istifa etti.

Haberin Devamı

Danimarka Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 2 ay önce başarılı bir kalp ameliyatı geçiren Sövndal (61), dün Mandela için yapılan cenaze töreni nedeniyle Güney Afrika'da bulunan Başbakan Helle Thorning-Schmidt ile eski başkanı olduğu Sosyalist Halk Parti'nin lideri Annette Vilhelmsen'e istifa kararını bildirdi.

Açıklamada, doktorların Bakana, durumunun iyiye gittiğini ancak işinin gerekleri nedeniyle görevini sürdürmesinin gerçekçi olmayacağını söyledikleri aktarıldı. İstifa kararı veren Sövndal'ın, "Bana daha önceki gibi devam edemeyeceğim net olarak söylendi. Bu kararı vermek hem benim için hem de ailem için zor oldu" ifadesine de yer verildi.

Sövndal'ın görevinden ayrılmasıyla, son 3 haftada koalisyon hükümetinden ayrılan bakan sayısı 3'e çıktı. İlk olarak Radikale Venstre Partisi'nden Dış Yardım Bakanı Christian Friis Bach, Güney Kore merkezli uluslararası kuruluş GGGI'daki yolsuzluk konusunda kamuoyunu yanıltığı suçlaması üzerine istifa etmişti. Sosyal Demokrat Parti'li Adalet Bakanı Morten Bödskov ise Güvenlik ve İç İstihbarat Teşkilatının (PET) bir uygulaması konusunda parlamentoya yanlış bilgi verdiğini kabul ederek görevinden ayrılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!