Kar yağışı kaç gün sürecek

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı kaç gün sürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:14

Türkiye, her kar yağışında yaşadığı esarete teslim oldu. Yurt çapında birçok köy yolu kapandı, okullarda kar tatili ilan edildi, büyük kentlerde trafik kilitlendi, kar ve buzlu yollardaki kazalarda can verenler oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sistemi birçok kentte hayatı olumsuz etkiledi. Doğu ve Karadeniz’de yüzlerce köyün merkezle bağlantısı kesildi. Kuzey Ege’de saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına, deniz ulaşımını aksattı. Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada feribot seferleri geçici olarak durduruldu.

VAPUR SEFERLERİNDE İPTAL YOK
Şehir Hatları vapurları seferlerinde hava muhalefeti nedeniyle anlık gecikmelerin olabileceği duyuruldu. Şehir Hatların'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, "Hava muhalefeti nedeni ile seferlerimizde şu anda iptal bulunmamakta olup anlık olarak gecikmeler yaşanabilmektedir" denildi.

THY 48 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

EĞİTİME KAR ENGELİ

Şırnak, Siirt, Mardin ile Kastamonu’nun Küre, Doğanyurt ve Daday ilçelerinde eğitim bugün ve yarın tatil edildi. Bursa, Ordu, Samsun, Niğde, Hakkâri, Bitlis’te il genelinde; Giresun’un Piraziz ve Şebinkarahisar ilçelerinde; Rize’nin Derepazarı, Kalkandere, İkizdere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ilçelerinde; Artvin’in Ardanuç, Murgul ilçelerinde; Trabzon’un Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinde; Bolu’nun Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde; Karabük’te Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde; Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde; Iğdır’ da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi..Gaziantep’in İslahiye, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde; Balıkesir’in, Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerinde; Düzce’de Gölyaka ve Çilimli ilçelerinde; Hatay’ın Hassa, Yayladağı ve Belen ilçelerinde; Konya’nın Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinde; Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerinde; Diyarbakır’ın Kayapınar, Yenişehir, Suriçi, Bağlar, Gümüşhane’nin , Kürtün ilçesinde; Kastamonu’nun Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde eğitime bugün ara verildi. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi ve Adıyaman'ın Sincik İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI / Foto Galeri

Haberin Devamı

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İBB'DEN KARLA MÜCADELE AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karla mücadele çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı meteorolojiden alınan bilgilere göre bugün aksam saatlerinden itibaren etkisini azaltacak. Gece yarısından sonra yer yer tipi şeklinde yağan kar özellikle Anadolu yakası ve Boğaz çevresinde etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karla mücadele ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Gece yarısından sonra sıcaklık bölgesel olarak -2 dereceye kadar düştü. Yollarda meydana gelen buzlanma ekiplerin müdahalesiyle giderildi. Dün gece saat 22.00'dan sabah saat 07.00 'a kadar 9 yaralanmalı, 37 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Haberin Devamı

Hafta başından beri İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı dün gece yarısından sonra yer yer tipi şeklinde özellikle Anadolu yakası ve Boğaz çevresinde etkili oldu. Kar bulutları İstanbul’un üzerinde dolaşıyor. Bölgesel olarak yer yer tipi şeklinde yağıyor.

Sabah saat 08:30’da etkisini tekrar gösteren yoğun yağış kış lastiği kullanmayan ve gerekli tedbirlerini almayan sürücüler nedeniyle. Trafikte kısa süreli yoğunlaşmalar meydana geldi. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını hızlandırarak ana arterlerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Önemli bir sorun yaşanmadı. Yer yer kayan araçlar yüzünden maddi hasarlı trafik kazaları ve sıkışıklıklar meydana geldi. Kazalara müdahale edilerek yolların açılmasına çalışılırken köprüler ve bağlantı yollarında rutin sabah trafiği yaşandı.

Haberin Devamı

Bazı semtlerde ölçülen Kar kalınlıkları:

Başakşehir, İkitelli : 30cm
Çavuşbaşı, Beykoz’un köyleri, Maslak, U.Mumcu : 25 cm
Sultanbeyli, Kağıthane, Göktürk : 20cm
Bağcılar, Mahmutbey, Beylikdüzü, G.O.Paşa : 15 cm
Florya, Ataköy, Ümraniye : 10 cm
Diğer semtlerde ise 5 ila 10 cm aralığında kar kalınlığı ölçüldü.
Dün gece saat 22.00’dan sabah saat 09.00'a kadar 11 yaralanmalı, 42 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

SOĞUKLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdür-lüğü’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’da kar yağışı yarına kadar devam edecek. İstanbul’da sıcaklığın önümüzdeki dört gün sıfırın üstünde seyretmesi bekleniyor. Ankara’da yarın ve hafta sonu yağış beklenmezken, sıcaklıklar gece eksi 10 dereceye kadar düşecek. Bugün Akdeniz ve Ege Bölgesi dışında yurdun tamamında kar yağışı beklenirken, yarın da Marmara, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışının sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü de Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde kar yağışı görülecek. Pazar günü tüm yurtta kar yerini güneşli ve çok bulutlu havaya bırakacak.

Haberin Devamı

KAYGAN YOLLAR CAN ALDI

ÖĞRETMENLER AĞLATTI
Kar yağışı ve buzlanan yollar kazaları da artırdı. Adıyaman’da öğretmenleri taşıyan minibüs, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, öğretmen Azize Çelik hayatını kaybetti, sürücü ve 5 öğretmen yaralandı.

TIR altında 3 ölü: İstanbul Sancaktepe Paşaköy yolunda dün sabah Pendik istikametinde kayan bir kamyonet, karşı şeritteki TIR’ın altına girdi. Kazada kamyonetteki 4 kişiden Okan Güçlü, Galip Güçlü ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi daha hayatını kaybetti. Bir kişi de ağır yaralandı.

Tekne battı, 2 kayıp: Adana’da Seyhan Baraj Göleti’nde 5 kişinin bulunduğu tekne şiddetli rüzgârdabattı, 2 kişi kayboldu. Ramazan ALMAÇAYIR Fatih KARAÇALI/DHA

İKİ UÇAĞA YILDIRIM İSABET ETTİ

TÜRK Hava Yolları’nın İstanbul-İsfahan (İran) seferini yapan yolcu uçağına saat 23.00’te yıldırım isabet etti. 79 yolculu uçak 00.25’te Esenboğa Havalimanı’na iniş yaparak bakıma alındı. İstanbul-Harkov seferini yapmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 23.55’te kalkan Pegasus Havayolları’na ait uçağa da, tırmanışta yıldırım isabet etti. Burnunda hasar meydana gelen uçak, sorunsuz iniş yaptı.


BAKMADAN GEÇME!