TBMM 'İsrafa Son' projesiyle fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

TBMM İsrafa Son projesiyle fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 11:16

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun dördüncü Fark Yaratan’ı “İsrafa Son” projesini hayata geçiren TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu oldu.

Haberin Devamı

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, “İsrafa Son; Fazla Yemekler İhtiyaç Sahiplerine, Artık Yemekler Hayvan Barınaklarına” projesiyle, sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunmak ve aynı zamanda israfın önüne geçmeyi hedefledi. TBMM kampüsü içerisinde hizmet verilen dört ayrı mutfakta günlük ortalama 6.000-8.000 civarında kişiye yemek üretimi yapıldığını, yemek yiyen kişi sayısının değişken olması sebebiyle bazı günler ortalama 300 ila 500 porsiyon arası yemek arttığını dikkate alan Neziroğlu, “İsrafa Son” projesi ile yeni bir uygulama başlattı.

PROGRAMI BURDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ / HÜRRİYET TV

2012 yılının Mart ayında İrfan Neziroğlu’nun Ankara Valiliği’yle yaptığı görüşmeler sonucunda daha önce çöpe dökülen fazla yemekler, onkoloji hastaları ve yakınlarının kaldığı bir pansiyona ve Büyükşehir Belediyesi’nin Altındağ Gençlik Merkezi’ne gönderilmeye başlandı.

Haberin Devamı

TBMM Genel Sekreteri, Meclis lokantalarında yemeklerden sonra oluşan artık yemekler için de bir çözüm geliştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile her gün Meclis’teki artık yemekler alınıyor ve Gölbaşı Köpek Barınağı’ndaki köpeklere dağıtılıyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun bu çalışmalarının ardından, Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kalkınma Bakanlığı ve Uşak Şeker Pancarı Fabrikası da projeye ortak oldular ve tüm artık yemekler barınaklara gönderilmeye başlandı.

TBMM İsrafa Son projesiyle fark yaratıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!