Hükümetten Balbay'ın tahliyesine ilk yorum

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten Balbayın tahliyesine ilk yorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 08:17

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Balbay'ın tahliyesi siyasiler de memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tahliyeye ilişkin ilk mesajını SMS ile paylaştı. Kılıçdaroğlu, cep telefonlarına gönderdiği mesajda, “Aramıza hoş geldin Mustafa Balbay, özlemiştik, seni çok seviyoruz” dedi.

Tahliyeye ilişkin ilk değerlendirmeler şöyle:

Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Sayın Mustafa Balbay’ın tahliyesinden memnuniyet duydum. Geç de olsa bunun gerçekleşmesine sevindim. Umut ederim, uzun süreli tutuklu kalmış olanların da mağduriyetleri giderilir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Hayırlı olsun. Tebrik ederim. Gözü aydın. 3 sene önce söylediklerim şimdi gerçekleşti. Bence mahkeme çok isabetli bir karar verdi. Burada bir siyasi parti rekabeti içinde olmamak gerekir. Hukuk herkese lazım, adalet herkes için yol gösterici. Bence gecikmiş de olsa verilen karar kamu vicdanlarını sevindirmiştir.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Mustafa Balbay'a geçmiş olsun diyorum. Gazeteci Mustafa Balbay'ın tahliyesine giden yol 12 Eylül referadumunda kabul edilen anayasa değişikliği paketi sayesinde açıldı.O pakette yer alan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı sayesinde Balbay için bu tahliye kararı çıktı.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Tam teröristlerin serbest bırakılıp siyasi haklar tanınmaya başladığı bir anda meydana gelmiş olması düşündürücü. Yani aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen bu uygulamayı yapmayanların bugün samimiyetlerine inanamıyoruz. Göreceğiz, Engin Alan Paşa ile ilgili bakalım ne karar alacaklar? Çünkü tıpkı Balbay ve diğerleri gibi mahkum olmadan önce seçilmiş olan bir milletvekilidir. Biz bu alınmış olan ve geç gelen adaletin arkasında neler olduğu konusunda şüphelerimiz var.

CHP İl Başkanı Ali Engin: Balbay'ımız tahliye oldu. Dik durdu eğilmedi, şimdi özgür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!