Gizli tanığı siz bulun

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanığı siz bulun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:24

9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili iddialar sonucu açılan davaya bakan Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘gizli tanık’ krizi yaşandı.

Haberin Devamı

Gizli tanık Deniz Uygar, Malatya Zirve Yayınevi davasında “Tuğgeneral Levent Ersöz ve ekibi Turgut Özal’ı zehirleyerek öldürdü” demiş, savcılık bu ifadeleri delil kabul ederek iddianameye koymuştu. Ersöz, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, deşifre olan İlker Çınar’ın ifadesi için Malatya’ya talimat yazdı. Çınar’ı adreste bulamayan mahkeme, talimatı iade etti ve adres tespiti için Tarsus Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazdı. Ancak bu kez de verilen kimlik bilgileri eski bakanlardan İlker Tuncay’a ait çıktı. Emniyet, “Bu kişi Ankara’da yaşıyor” diyerek talimatı iade edince gizli tanık krizi, Hürriyet’in haberiyle kamuoyuna yansıdı. Dünkü duruşmada mahkeme başkanı, “Yenimahalle Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazıda Ümitköy adresinde Ersöz Ailesi’ne ait villa tespit edilememiştir (gizli tanık beyanında ‘Ersöz bu adreste, evinde bana anlattı’ demişti)” dedi. Ara kararda, bulunamayan İlker Çınar’ın ifadesinin alınması için Malatya TMK 10. Maddesi’yle görevli mahkemeye talimat yazıldı. Müşteki Ahmet Özal, mahkeme başkanının “Sanığı tanır mıydınız” sorusuna, “Tanımıyorum. Gizli tanık ifadelerinin ne derece gerçeği yansıttığını bilmiyorum. Gizli tanıkların burada dinlenmesinin doğru olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi. ?

JİTEM Okulu bir işsiz beyanı

İŞKUR Genel Müdürlüğü, ‘Etimesgut Asgari JİTEM Terör Mücadele Harp Okulu’nun işsiz bir vatandaşın beyanı üzerine internet sitesine konulduğunu, böyle bir okulun varlığına rastlanmadığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, kurumun resmi internet sitesinde “Ankara Etimesgut Asgari JİTEM Terör Mücadele Harp Okulu” isminin okullar listesinde yer aldığı yönünde haberler yayımlandığı anımsatılarak “Belirtilen okulun adı işsiz bir vatandaşımızın beyanı üzerine kurum kayıtlarına girmiştir. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu okulun varlığına rastlanmamış ve kurum kayıtlarından çıkarılarak gerekli düzeltme yapılmıştır. Kontrol sürecindeki aksaklığa ilişkin idari inceleme devam etmektedir” denildi. İşkur Basın Müşavirliği Hürriyet’in sorusu üzerine daha önce “JİTEM haberini görmedik. Kurumlardan gelen bilgiler doğrultusunda siteyi güncelliyoruz”
demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!