GeriSeyahat Cevdet Mercan’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cevdet Mercan’ın tatil sırları

Cevdet Mercan’ın tatil sırları

Kayıp Şehir, Asi ya da Gönül Çelen gibi TV dizilerin yönetmeni Cevdet Mercan, tatili “Bir dur Cevdet, deyip kafamı kaldırdığım, kendime kaldığım zamanlardır” diye tanımlıyor.

Yurtiçindeki gezilerde kendine zaman ayıramadığını, gerçek tatili yurtdışında yaptığını söylüyor. İşte Mercan’ın bu anlar için önerdiği mekânlar...

OTELLER

Taleon Imperial Hotel
St.Petersburg, Rusya

Klasik Rus mimarisinin müthiş örneği. 18’inci yüzyıldan kalma bir saray. Kendinizi bir anda Çarlık Rusyası’nda buluyorsunuz. ‘Beyaz Geceler’ için herhalde daha ideali yoktur. Bu dünyanın dışında gibi sanki. (Standart oda fiyatı 490 TL. www.taleonimperialhotel.com)

Çırağan Palace Kempinski
İstanbul

İstanbul’daki favori otelim. Herhalde tarihi mekânlarda konaklamayı seviyorum ben. (Standart oda fiyatı 797 TL. www.kempinski.com)

RESTORANLAR

İmam Çağdaş
Gaziantep

Memleketimin müthiş mutfağının muhteşem sunumu. Asi dizisinin çekimleri sırasında alıp götürdüğüm rahmetli Tuncel Kurtiz’in salonun ortasında ayağa kalkıp “Bu nasıl bir lezzet” diye bağırdığını unutamam. Ayrıca bana göre dünyanın en iyi baklavası İmam Çağdaş’ın ‘kare baklavası’dır. www.imamcagdas.com

Sultan Sofrası
Antakya

Yine müthiş bir mutfak ve çok başarılı uygulaması. Üç yıl kaldığım Antakya’da haftanın en az iki günü gitmişimdir. Kesinlikle Antakya’nın en güzel yemekleri burada. Mönüdeki her şeyin lezzetinden emin olabilirsiniz.
www.sultansofrasi.com

BARLAR

Buddha Bar
Monte Carlo, Fransa

Asi’nin ödül töreni için gittiğimiz Monaco’da geceyi bitirdiğimiz mekân. Egzotik atmosferiyle büyüleyici. Müthiş bir mekân, müthiş kokteylleri var. (www.buddhabar.com)

360 İstanbul
Beyoğlu, İstanbul

Müzik, mekân harika. İstanbul ayaklarınızın altında! (www.360istanbul.com)

False