Melis'e hastanede doğum günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Melise hastanede doğum günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 20:02

İZMİR’de, kemik iliği nakliyle sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu Melis Akbaş’a, tedavi gördüğü hastanede doğum günü partisi düzenlendi.

Haberin Devamı

10 gün sonra nakille sağlığına kavuşması beklenen minik Melis, hastanedeki 8’inci yaş gününe enfeksiyon kapma riski nedeniyle katılamadı, pastasını 2 yaşındaki kardeşi Berat Arda kesti. Babası Bahadır Akbaş’ın doğum günü hediyesi olarak gelinlik aldığı minik Melis, kutlamaya katılan arkadaşlarını ve kardeşini, odasının penceresinden el sallayarak selamladı.

Sevil- Bahadır Akbaş çiftinin tek kızları, Melis Akbaş’a, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. 2.5 yıl süren tedavi ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı ancak 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. Tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi’nde devam edilen Melis’e uygun ilik bulunması için tüm Türkiye seferber olurken, Almanya’dan gelen ilk müjdeli haber önce sevince daha sonra hüzne yol açtı. Bu haberin ardından yurt çapında binlerce kişi, uygun iliğin nakledilmesi için kanlarını verirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uygun iliğe sahip donörün ABD’de bulunduğunu açıkladı. Heyecanla uygun iliği bekleyen Akbaş ailesi, bu haberle yeniden sevince boğuldu. Naklin Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanırken, vericinin tüm testlerinin yapılması için SGK tarafından 22 bin euro’luk ödeme ABD’deki sağlık kuruluşuna yapıldı. Üst ve alt tarama testleri sonucunda vericinin, kemik iliği hücrelerinin Melis’le tam uyumlu olduğu da belirlendi.

HASTANEDE DOĞUM GÜNÜ

Haberin Devamı

Uygun iliğin Türkiye’ye gelmesi ve nakil işlemi heyecanla beklenirken, Melis Akbaş’a, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde doğum günü partisi düzenlendi. 8 yaşına giren minik Melis, enfeksiyon riski nedeniyle doğum günü partisine katılamadı. Melis, odasındayken, doğum günü partisine kardeşi, 2 yaşındaki Berat Arda, arkadaşları ve babası Bahadır Akbaş katıldı. Üzerinde, “Benim Kahramanım Melis, Mutlu Yıllar” yazan pastayı Melis’in yerine kardeşi Berak Arda kesti.

ASIL DOĞUM GÜNÜ NAKİLDEN SONRA

Baba Bahadır Akbaş, “Kemik iliği nakli için hazırlıklara başlandı. Nakil ameliyatı, 18-19 Aralık’ta gerçekleşecek. Uygun ilik o zaman Türkiye’ye uçakla gelecek. Bugün de 8’inci yaşını kutluyoruz. Daha farklı şeyler yapacaktık, ancak doktorumuz steril olmadığı için izin vermedi. Moral vermek için böyle bir jest yaptık. İnşallah asıl doğum gününü nakilden sonra yapacağız. Sağlığına kavuşmasıyla çok daha mutlu olacağız. Gelinliği çok sevdiği için ona bir gelinlik aldım,. Pastasından da küçük bir parça ikram edeceğiz” dedi.

EL SALLADI

Haberin Devamı

Doğum günü partisine katılamayan minik Melis, pastanın kesilmesinin ardından arkadaşlarına, kardeşine ve babasına, kaldığı odanın penceresine çıkararak camın arkasından el salladı. Minik Melis’in durumunun ve moralinin de iyi olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!