Avrupalı noterler Türkiye'de buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı noterler Türkiyede buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 01:26

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle 12-13 Aralık’ta düzenlenecek olan “Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı-1”in açılış konuşmasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin yapacak.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin 22 üye ülkesindeki noterlik kurumlarının işbirliğiyle kurulan Avrupa Birliği Noterler Konseyi (CNUE) üyelerinin de katılacağı konferansın ikinci gününde CNUE Genel Kurulu da gerçekleştirilecek.

Türkiye CNUE’de Gözlemci Üye

CNUE’nin, Avrupa Hukuku’nun kurulmasında noterlik mesleğinin büyük önemi bulunduğu ve bu oluşumda yönlendirici olması gerekliliği ile 1993 yılında kurulduğunu anlatan TNB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tutar, “Avrupa kurumlarında noterlik mesleğini temsil eden resmi bir örgüt olan CNUE üyeleri arasında Latin Medeni Hukuku uygulayan Avrupa Birliği’nin 22 üye ülkesi bulunuyor. Türkiye olarak geçtiğimiz Mart ayında bu konseye Gözlemci Üye olarak kabul edildik ve kısa sürede CNUE Genel Kurulu’nu İstanbul’a alma başarısını elde ettik. Bu kapsamda 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı kapsamında CNUE ilk defa genel kurulunu bir Gözlemci Üye ülkede yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Tutar, Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı’nda iki gün boyunca Avrupa’da önleyici yargıda gayrimenkul satışlarında, icra hukukunda, şirket kuruluşlarında noterlerin rolünün konuşulacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!