Öğrencilerden örnek kampanya

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden örnek kampanya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:48

Konak Belediyesi'nin binlerce engelli vatandaşa umut ışığı yakan Mavi Kapak kampanyasına Rasim Önel Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinden destek geldi.

Haberin Devamı


Mavi Kapak kampanyası için 250 kilogram kapak toplayan Rasim Önel Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'la bir araya geldi. Okul Müdürü Ahmet Öztekin, Müdür Yardımcısı Gülay Ertürk ve biyoloji öğretmeni Elif Sert ile birlikte Başkan Tartan'ı ziyaret eden 20 öğrenci gerçekleştirdikleri projeyi anlattı. Her öğrencinin belli bir bölgeyi sahiplenerek yürüttükleri projede Konak'tan Narlıdere'ye, Urla'dan Bademler Köyü'ne uzanan geniş bir alanda mavi kapak toplayan öğrenciler azim, çalışma disiplini ve iyi niyetleriyle örnek oldu.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bir yıla yakın süredir kampanyayı sürdürdüklerini hatırlatarak en sistemli çalışmayı gençlerin gerçekleştirdiğini belirtti. Sadece kapakların değil şişelerin de kampanyaya dahil olduğunu vurgulayan Başkan Tartan Rasim Önel Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerini özverili çalışmaları için kutladı, “Bu kampanyada biz devreye girmeseydik devam edemeyecekti. Sadece engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda çevre kirliliği de önleniyor. İnsanların görmediği küçük detay bu. Kampanyada sadece kapak değil şişeleri de topluyoruz. Çünkü bu malzemenin doğadaki çözünme süresi 150 yıl; neredeyse iki yaşam süresi. Kampanyanın bu boyutu da göz ardı edilmemeli. Ayrıca hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Başımıza ne zaman ne geleceğini bilemiyoruz. Bu yüzden herkes birbirine duyarlı olmalı. Özellikle gençlerin gösterdiği duyarlılık ve bu kampanyaya bu kadar sahip çıkması beni mutlu ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!