Yalakaları okumayın

Güncelleme Tarihi:

Yalakaları okumayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 02:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eskiden yandaş medya diye bir kavram olmadığını belirterek, “Eğer iktidar yalakalığına bir medya patronu soyunursa o gazeteleri alıp okumamak da herhalde bizlerin görevidir” dedi.

Haberin Devamı

Parti genel merkezinde katıldığı ‘Bilişim Sorumluları’ toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

VESAYETTEN, VESAYETE

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam etmesi için TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e mektup yazacağım. Baskıyı toplum damarlarına kadar hissetti ve hissediyor. Sadece yurttaşlar mı bunu hissediyorlar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, barolar, toplumun aydın kesimleri, üniversiteler bu baskıyı hissediyorlar. İçinde bulunduğumuz koşullar sıradan değil. Telefonlar dinleniyor, savunma hakları kısıtlanıyor. Sahte delillerle insanlar aylarca, hapislerde tutuluyor. Bir askeri dikta yaşamıyoruz. Bir vesayetten başka bir vesayete doğru sallanan bir Türkiye görüyoruz.

GAZETECİLER KORKUYOR

Her şeyin 1 kişinin 2 dudağının arasından çıkacak bir söze bağlandığı Türkiye. Gazetecilik, eskiden gururla yapılırdı. Şimdi korkarak yapılıyor. ‘Acaba başıma bir şey gelebilir mi’ diye insanlar ürküyor. Türkiye hapisteki gazeteci sayısı itibariyle dünyada 1 numara. İktidarı övmek, yaratılan yeni medyanın temel görevi oldu. Eskiden yandaş medya diye bir kavram yoktu, şimdi yandaş medya diye geniş bir yelpaze var.

Haberin Devamı

ELEŞTİRENİ GÖNDERİYORLAR

CHP’yi eleştirmek zaten onların temel görevi. Eğer beğenmeyip iktidarı eleştiriyorsanız patronun ilk yaptığı iş o gazetecinin işine son vermektir. Son örneği Ruhat Mengi kardeşimizdir. Onun da işine son verildi. Eğer iktidar yalakalığına bir medya patronu soyunursa o gazeteleri alıp okumamak da herhalde bizlerin görevidir. ‘Kamudan, devletten ihale alacağım, kendimi ona mahkûm hissediyorum’ diye yola çıkanların yanında olmayacağız.

DİKTATÖRÜN MÜDAHALESİ

Bu, bütün çağdaş dünyanın gördüğü bir gerçektir. Türkiye’yi bir diktatörün yönetimine teslim edemeyiz, etmemeliyiz. Bu bizim temel görevimiz. ‘Astığım astık, kestiğim kestik’ buna izin vermeyeceğiz. ‘Sizin güvenceniz benim.’ Sen kimsin, sen bu ülkenin güvencesi oluyorsun. Bu ülkenin güvencesi hukuktur, hukukun üstünlüğüdür, anayasadır. Eğer çocuklarımız güzel bir Türkiye’de, özgürce yaşamak istiyorsa onların yaşamına diktatörün müdahalesini engelleyeceksek bunun yolu özgürlük ve demokrasiden geçer.
güvence hukuktur

Haberin Devamı

Eğer bugün gazetecilerin telefonları kod isimleri kullanılarak mahkemeden alınan kararlarla dinleniyorsa oturup düşünmemiz gerek. Türkiye, nereden nereye savruluyor. İktidarın 2 yüzlü politikasını belgelerle ortaya koyan bir gazete ‘terör mahkemesinde yargılanacaktır’ diye karar alınıp suç duyurusunda bulunuluyorsa hepimizin oturup düşünmesi gerekir. Unutmamamız gereken bir şey var. Medyası özgür olmayan bir ülkenin halkı da özgür olmaz. Özgürlüğün yolu medyadan geçer.

DOKULARA İNECEĞİZ

Tek parti devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisiyle kaymakamıyla polisiyle tek parti olan bir iktidarla devletle mücadele ediyoruz. O açıdan hepimiz gerekirse 24 saat çalışacağız. Ben olabildiğince çalışmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım da öyle. İl, ilçe başkanlarım, bütün arkadaşlarımın çalışmasını isterim. STK’lardan sorumlu yöneticiler asla hiçbir STK’yı boş bırakmayacaksınız, kapısını çalacaksınız, onlara CHP’yi anlatacaksınız. Toplumun dokularına ineceğiz. Bu mücadeleyi birlikte yapacağız.

Haberin Devamı

Balbay’ın 1 günü bile hukukun ihlali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon davası tutuklusu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkındaki kararını da değerlendirdi. CHP Lideri, “Bir gün bile gecikmesi hukuk ihlalidir. Anayasa Mahkemesinin kararı açıktır. Bu konuda pek çok kişi düşüncelerini ifade etti. Bir gün bile gecikmişse hukukun ihlalidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!