Türker: İran üzümü sıkıntısı bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Türker: İran üzümü sıkıntısı bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 01:13

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, “Bugüne kadar gerekli önlemleri almaları konusunda defalarca yetkilileri uyarmalarına rağmen, bazı ihracatçıların İran üzümünü Türk üzümü gibi ihraç etmesinin önüne geçilemediğini söyledi.

Haberin Devamı

İran üzümünün Türk üzüm ihracatına olumsuz etkilerinin artarak devam ettiğini belirten Türker, Kasım 2013 sonu itibariyle Türkiye’nin çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının geçen yıla göre yüzde 33 oranında azaldığını belirtti. Geçen yıl sezon başından 30 Kasım’a kadar 91 bin 145 ton ihracat yapıldığı halde, bu yıl aynı dönemdeki ihracat miktarının 61 bin 447 tonda kaldığını kaydeden Türker, bu durumun ise talep yetersizliği nedeniyle Borsa fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, İran üzümüne karşı gerekli önlemlerin alınamamasını eleştirdi. Bundan cesaret bulan İranlı üzüm tüccarlarının, İzmir Ticaret Borsası’na bile gelerek, üzüm satmak için teklifte bulunduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!