Yangında ölen baba ve kızı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Yangında ölen baba ve kızı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 14:22

BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, iki katlı binada sobadan çıktığı sanılan yangında ölen 47 yaşındaki Arif Can ile kızı, 9 yaşındaki Havva Can, bugün toprağa verildi. Yangında ağır yaralanan ve İstanbul’a sevk edilen 12 yaşındaki Hatice Can’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bursa’da, dün sabaha karşı Merkez Yıldırım İlçesi Beyazıt Mahallesi Seyran Sokak’ta 2 katlı ahşap evde çıkan yangında, eşi 1.5 yıl önce ölen temizlik firmasında çalışan Arif Can ile aynı odada yatan kızı Havva Can yanarak öldü, ağır yaralanan diğer kızı Hatice Can ise, balkona çıkarak kurtuldu. Haber verilmesi üzerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri tarafından yakında bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Adnan Menderes Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Hatice Can, durumu ağır olduğu için daha sonra ambulans helikopter ile İstanbul’da, Dr.Lütfü Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunun büyük bölümü yanan Hatice Can’ın, yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiği, hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı.

Hatice Can’ın ifadesi yoğun bakım ünitesinden çıkartıldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile psikolog eşliğinde alınabilecek. Yangında ölen Arif Can ile Adnan Menderes Ortaokulu 5’inci sınıfa giden kızı Havva Can’ın cenazeleri bu sabah yapılan otopsi ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alındı. Baba ve kızının cenazeleri öğleleyin Beyazıt Mahallesi’ndeki Bereket Camii’nde kılınan cenaze namazı ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Yıldırım İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Özgen Keskin Can ailesinin akrabaları ve mahalle sakinleri katıldı.

Arif Can, 2010 yılı Haziran ayında, annesinin hastaneye gitmek için evine bıraktığı komşusunun zihinsel engelli kızı 25 yaşındaki E.Ş.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yakalanmıştı. Can, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, ’Kendisini savunamayacak kişiye birden fazla cinsel saldırıda bulunmak’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!