İnternetten su aboneliği

Güncelleme Tarihi:

İnternetten su aboneliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 01:07

ASKİ Genel Müdürlüğü yeni bir uygulamanın daha startını vererek, internet üzerinden konut aboneliği değişiklik işlemleri başlattı.

Haberin Devamı

Yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilerin konutlardaki su aboneliği değişikliklerini artık internet üzerinden yapabileceklerini belirterek, hizmeti vatandaşların ayağına kadar götürmeye devam edeceklerini söyledi. Başkentlilerin, www.aski.gov.tr adresindeki ‘online abonelik işlemleri’ butonunu tıklayarak, buradaki formları doldurup su abonelik işlemlerindeki değişiklikleri yapabileceklerini ifade eden Kaya, “Öncelikle TC kimlik numarası ile online işlemlere kayıt yapılması gerekiyor. Ardında da satın alınan ya da kiralanan konutun abone numarası yazılmalı. Sisteme yazılan abone no ve T.C numaralarıyla geçmiş borç bilgileri sorgulanabilecek. Eğer herhangi bir borç görünmüyorsa abone no üzerine kimlik bilgileri işlenip yeni abonelik alınacak. Abone formu doldurulduğunda güvence bedeli kredi kartı ile tahsil edilebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

EVRAKLAR 7 GÜNDE İLETİLMELİ

İnternet üzerinden yapılan abone kayıt işlemlerinin ardından en fazla 7 gün içerisinde istenilen evrakın Abone İşleri Şube Müdürlüğü ile ASKİ Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta ile iletilmesi gerektiğini kaydeden Kaya, “internet üzerinden yapılan başvurunun ardından abonelerimizin Abonelik Sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Ayrıca kimlik fotokopisi ve deprem sigortası fotokopisi de abonenin hazırlaması gereken evraklar arasında” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!