Meclis Devlet Hastanesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Meclis Devlet Hastanesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 11:55

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği olan TBMM Sağlık Merkezi, Meclis Devlet Hastanesi oldu.

Haberin Devamı

TBMM Sağlık Merkezi'nin kurumsal yapısında değişiklik oldu. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği olan TBMM Sağlık Merkezi, Meclis Devlet Hastanesi oldu. Hastanenin Başhekimi olarak Dr. Bülent Kutluca görev yapacak. Bir başhekim yardımcısı ile İdari ve Mali İşler Müdürü atanacak. Hastane, Yeni Halkla İlişkiler Binası'nın alt giriş katında olacak. Yaklaşık bin 800 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek.

Sağlık Merkezi'nin Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmesinin amacının; "milletvekillerine verilen sağlık hizmetlerinin kurum içinde çözümlenmesi, zaman kaybına sebebiyet vermeden daha çabuk bir şekilde sağlık hizmetini almasını sağlamak ve milletvekillerine Meclis bünyesinde en kaliteli sağlık hizmetini sunmak" olduğu belirtildi. Yeni kurulan devlet hastanesiyle, milletvekillerinin resmi hastanelerden sağlık hizmeti almalarını teşvik ederek, Meclis'in genel sağlık giderlerinde tasarrufa gidilmesi amaçlanıyor. Hastaneden, milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının yanı sıra, eski milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile Meclis personeli de yararlanabilecek.

TEŞHİS VE TEDAVİ İMKANLARI GENİŞLETİLİYOR

Haberin Devamı

Hastanede sağlık merkezinden farklı olarak, teşhis ve tedavi imkanları biraz daha genişletilecek; yeni tomografi cihazı olacak, kan ve idrar tahlilleri daha detaylı yapılacak. Toplam personel sayısının 75 olduğu hastanede 28 uzman doktor ve pratisyen görev yapacak. Kardiyolog, dahiliye, çocuk, nöroloji, dermatoloji, radyoloji, kulak-burun-boğaz, biyokimya, kadın-doğum, diş ve aile hekimliği alanlarında hekim bulunacak. Hastane, 5 yataklı olacak ama yataklar acil hastalar için gözlem amaçlı olarak kullanılacak; gece yatmalı tedavide kullanılmayacak. Mevcut hizmet veren sağlık merkezi yıkılacak, bu alan yeşil alan olacak. Meclis Ana Bina'da, TBMM Genel Kurulu çalıştığı sürece, acil uzmanı, aile hekimi ve hemşireden oluşan sağlık ekibi hizmet vermeye devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!