‘Umut evi'ne komşu engeli

Güncelleme Tarihi:

‘Umut evine komşu engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 22:17

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Umut Evleri Projesi’ni hayata geçiren Elin Elimde Derneği yetkilileri, proje kapsamında engelli çocuklar için ev kiralamak istediler. Ataşehir’deki bir sitede giriş kattaki daire için emlakçıyla anlaştılar. Fakat daha sonra site sakinleri, ‘Çocuklarımızın psikolojisi bozulur’ deyince daireyi tutamadılar.

Haberin Devamı

zİhİnsel ve bedensel engelli çocuklara yardım amacıyla 2011 yılında gönüllü kadınlar tarafından kurulan Elin Elimde Derneği, 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Umut Evleri Projesi’ni hayata geçirdi. Dört genç kızın kaldığı bir Umut Evi kiralayan dernek yetkilileri, 8 ay önce, ikinci bir Umut Evi için bir daire kiralamak isterler. Engelli çocuklarla birlikte İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ataşehir ilçesinde bir sitede daire beğenen dernek yetkilileri, daireyi kiralamak için emlakçı ile anlaşıp 300 lira da kaparo verirler.

EMLAKÇIDAN KÖTÜ HABER

Kontrat imzalamak için iki saat sonrasına emlakçı ile sözleştiklerini söyleyen Elin Elimde Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Çebi Tanca, “Biz sözleşme imzalamayı beklerken emlakçı arayıp, ‘Ev sahibi, yönetimin ve site sakinlerinin baskısıyla evi kiraya vermekten vazgeçti” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇOCUKLARIMIZI ETKİLER’

Derneğin, daireyi kiralamak için görüştüğü emlakçı Ümit Çelik ise, “Yaklaşık 8 ay önce, dernekten gelip kiralık daireyi görüp beğendiklerini ve tutmak istediklerini söylediler. Giriş katı olması nedeniyle engelliler için de uygun olduğunu belirttiler. Ben de Fethiye’de yaşayan ev sahibini arayıp söyledim. ‘Sen uygun gördüysen olur’ deyince biz de onayladık. Dernek, binanın girişine çelikten bir rampa yapmak için müsaade isteyince, site yönetimi ile konuştum. Onlar da bize, ‘Site sakinlerinin onayını alalım’ dediler. Bir süre sonra site yönetiminden beni arayıp, ‘site sakinleri böyle bir oluşum istemediklerini, çocuklarının ruhsal dengeleri ve psikolojilerinin bozulacağı’ gerekçesiyle burayı derneğe kiraya verdirmiyor dediler. Ben de, ‘Benim bir engelli oğlum olsa ve buradan bir daire alıp oturmaya kalksam beni çıkaracak mısınız?’ dedim” diye konuştu.

Engelli kızlar için

ENGELLİ genç kızların eliden tutan Elin Elimde Derneği yetkilileri sitenin aldığı karar karşısında çok üzüldüklerini söyledi: “Site sakinleri, ‘biz engelli çocuklarla bir arada yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor’ diye karşı çıkmış. Bunu duyunca şok olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!