Lisede çifte bıçaklı dehşet

Güncelleme Tarihi:

Lisede çifte bıçaklı dehşet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 19:21

İZMİR'in Yenişehir Semti'nde, uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kimliği belirsiz bir kişi, öğretmeni görme bahanesiyle geldiği lisede, öğrencilerden Buse Hilal Bayrak'ı dört, kaçarken girdiği diğer okulda da Büşra Baysal'ı iki yerinden bıçaklayıp izini kaybettirdi.

Haberin Devamı

Eğitim yuvalarında dehşet saçan saldırganın yakalanması için polis çalışma başlattı.

Bugün, saat 15.30 sıralarında, uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kimliği belirsiz bir kişi, öğretmeni görme bahanesiyle Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne girdi. Burada bahçede teneffüste bulunan kız grubunun yanına giden saldırgan, “Benden korkmayın” dedi. Daha sonra ‘Senden niye korkalım’ dediği ileri sürülen lise birinci sınıf öğrencisi Buse Hilal Bayrak'ı (15), kazağının kol kısmına gizlediği bıçakla sırtı ve bacakları olmak üzere dört yerinden yaraladı. Hızla tel örgülerden atlayıp hemen bitişikteki İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi'nin bahçesine giren saldırgan, burada karşılaştığı 17 yaşındaki Büşra Baysal'ı karnından iki kez bıçakladı. Dehşet saçan saldırgan, yaya olarak kaçıp izini kaybettirdi.

Haberin Devamı

HAYATİ TEHLİKELERİ VAR

Eğitim yuvalarında şoka neden olan olayın ardından Bayrak ile Baysal, hemen yakındaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan ve hayati tehlikeleri bulunan kız öğrencilerden Bayrak'ın zarar gören bir böbreğinin alındığı öğrenildi. Olayın ardından polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, çevredeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın, kaynaştırma öğrencisi olabileceği ileri sürülürken, yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN İNCELEME

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da, okullara gelerek yetkililerden bilgi aldı. Türk Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda tedbir alması gerektiğini, özel güvenlikçilerin yetersiz kaldığını, güvenlik işinin okul yönetimine bırakılmasının olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!