Başbakan Lüleburgaz'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Lüleburgazda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 14:13

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trakya turu çerçevesinde Pınarhisar ve Kırklareli'nden sonra Lüleburgaz’da halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasında muhalefeti eleştirirken, "Kılavuzu karga olanın… Biliyorsunuz değil mi? Burnu çamurdan kurtulmaz. Kargaya da hakaret ettim ama, saygısızlık oldu, o da kusura bakmasın" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:


Biz bu kurban bayramında bir tane ithal hayvan getirmedik. Tamamıyla ülkemizde yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı hamd olsun kestik. Fakat takip etmiyor, at diyor, at diyor, iftirayı çamuru at tutmasa da iz bırakır. Bu kültürle yetişmiş onlar. Bir sor. Fakat kılavuzu karga olanın… Biliyorsunuz değil mi? Burnu çamurdan kurtulmaz. Kargaya da hakaret ettim ama, saygısızlık oldu, o da kusura bakmasın.

‘DAĞLARI DELE DELE GELİYORUZ’

Kırklareli’nin tamamına yaptığımız yatırım üç buçuk katrilyon. Niye bunlar bu adımları atmadı? Dertleri yok dertleri. Biz Ferhat’ız millet Şirin. Dağları dele dele geliyoruz. Bu sevdadır bizi yollara düşüren. Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.

‘O MARŞ ORADA KALDI’

Haberin Devamı

Trakya bölgemizde tüm ilçelerimizde çok önemli yatırımlar yaptık. Karayollarından demir yollarına neler yaptık neler. Biz onuncu yıl marşındaki demir yollarını konuşmuyoruz. O marş orada kaldı. İcraat icraat. O marştan sonra ne yaptınız gelenlere sorun. Acaba 1 km demir yolu yaptılar mı? Yok. Ama biz demir ağlarla ülkemizi örüyoruz. İşte Marmaray. Bilmiyorum içlerinizde Marmaray’a binen oldu mu? Tabi artık Pekin’i Londra’ya bağlıyoruz yüksek hızlı trenle.

‘MHP’Yİ ZATEN KONUŞMAYA GEREK YOK’

Ankara’yı hızlı trenle İstanbul’a bağlıyoruz yıl sonuna kadar. Konya’yı Eskişehir’e, Ankara’yı Konya’ya bağladık. Bunları biz yaptık biz. Ey CHP ne yaptın sen onu söyle. MHP’yi zaten konuşmaya gerek yok. Hiçbir şey yaptıkları yok. Diğerini zaten anmaya gerek yok, o farklı işlerle meşgul.

‘AH AH, NE HASTANEYDİ ONLAR BE’

Sağlıkta. Ah ah, ne hastaneydi onlar be. Sağlam girersin hasta çıkarsın. Tuvalet bulamazsın. Doktor ilaç verir ilacın tamamını alamazsın. Ama şimdi istediğin hastaneye gitme şansın var. İlaçların tamamını her eczaneden alabilirsin. Biz bununla da kalmadık.

Biz geldiğimizde sadece Türk Hava Yolları vardı, şimdi özel sektörle rekabet başladı. Ayın 16’sında inşallah bir müjde daha duyacaksınız. Şimdi söylemeyeceğim. Geçmişte başlayan, on yıllarca bitirilemeyen yatırımları ele aldık, bitirdik, bitiriyoruz.

Haberin Devamı

Ben şöyle hep düşünürüm. Ah ah, Çanakkale’ye giderdim, İstanbul’dan çıkardık arabamızla, o yollar felaketti. Tehlike üstüne tehlike. Ama şimdi duble yollar ile birlikte ta Gelibolu’ya kadar git, öbür taraftan Kapıkule’ye.

TIR’LAR İKİNCİ KÖPRÜ HATTINA GİREMEYECEKLER

Şimdi yeni bir bağlantı, üçüncü köprü geliyor şimdi. Üçüncü Köprü’yle beraber artık TIR’lar ikinci köprü hattına giremeyecekler. Dolayısıyla daha sağlıklı, riski daha az karayolu seyehatini yapacağız. İnşallah 2015’te Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de açacağız.

Marmaray’ı açtık ya, biraz daha güneyinde orda da bir tüp geçit yapıyoruz, yapılıyor. Oradan da otomobiller geçecek. 2015’te onu açıyoruz. Biz buyuz be. Çalışıyoruz, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Haberin Devamı

‘SAYGISIZLIKLA BAŞARI OLMAZ’

Çocuklarımıza taktılar. Kalktılar meslek liselerinin orta kısımlarını kapattılar. Başörtüsüyle uğraştılar. Yavrularımızı okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar. E ne oldu? Şimdi üniversitelere giriyor mu, giriyor. Bir sıkıntı var mı? Yok. Başı açık da benim kızım, başı kapalı da benim kızım. Hepsi omuz omuza. Ne oldu? Türkiye parçalandı mı? Bölündü mü? Nerede ayrımcılık? Ne oldu? Olan onlara oldu. Normalleşiyor Türkiye. Birbirine saygı artıyor. Saygısızlıkla başarı olmaz. Saygıda başarı olur.

‘BEN RABİA’YA BURADAN SELAM GÖNDERİYORUM’

Katsayıyı kaldırdık, meslek lisesi mezunları istedikleri okula gitmeye başladı. Çalışan istediği okula gider mi? Gider. Yalnız ben Rabia’ya buradan selam gönderiyorum. Esma kızımızı rahmetle anıyorum. 17 yaşındaydı o, 17 yaşındaki kızı orada şehit ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!