Türkiye’ye 1 milyar dolar çekecekler

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye 1 milyar dolar çekecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 13:11

AZ Global, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Global Sukuk Fonu’nu (Uluslararası Kira Sertifikası Fonu) İstanbul’dan yönetecek. Şirket bu fonla Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım çekmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa ve Türkiye’de kurulan ve AZ Global tarafından ‘İslam Hukuku Kurallarına Uygun’ olarak yönetilecek Global Sukuk Fonu’na, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan çıkan onayın ardından 150 milyon dolar yatırım yapıldı.

Azimut Grup tarafından Eylül 2013’te Lüksemburg’da kurulan Global Sukuk Fonu Avrupa Birliği pasaportuna sahip ilk sukuk fonu olacak.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR
AZ Global İcra Kurulu Başkanı Giorgio Medda bu sukuk fonuyla birlikte Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediklerini söyledi."Global Menkul Değerler ve Azimut’un birlikteliğinin bize kattığı tecrübelerle önümüzdeki 3 – 5 yıl içinde türkiye’ye 1 milyar dolar getirmeyi hedefliyoruz. İki ayda 150 milyon dolar getirdiğimizi düşünecek olursak bu hedefin çok kolay ulaşılabilir olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Seçimi yapılan sukuk ihraçlarına yatırım yapan Global Sukuk Fonu, yatırımcılarına yılda dört kupon ödemesi yapacak.

SUKUK HIZLI BÜYÜYECEK
Sukuk ihraçlarının 2000’li yıllardan sonra piyasalara girdiğini belirten AZ Global Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, ilk yıllarda 3 milyar dolar olan sukuk fonlarının büyüklüğünün 2013 itibariyle 300 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Yatırımcıların sukuk fonlarının defansif yapısı, bir varlığa bağlı yatırım imkanı ve İslam Hukuku prensiplerine uygun bir yatırım imkanı sağladığı için sukuk fonlarına yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Hocaoğlu, sukuk fonlarının önümüzdeki dönemde çok daha hızlı büyüyeceğini öngördüklerini belirtti. Hocaoğlu, yatırımcıların oluşturdukları fonlarla Türkiye’de ihraç edilmiş kira sertifikalarının yanı sıra uluslararası kira sertifikalarına da yatırım yapma imkanı bulacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!