Türkiye'de 50 bin Suriyeli eğitim görüyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede 50 bin Suriyeli eğitim görüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 12:48

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden yaklaşık 50 bini kamplardaki eğitim hizmetlerinden faydalanıyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Suriye kamplardaki öğrencilerin 5 bin 909'u okul öncesi, 21 bin 399 ilkokul, 10 bin 636'sı ortaokul, 7 bin 356'sı ise lise eğitimi alıyor. Ara sınıflarda telafi dersleri gören öğrencilerle birlikte bu rakam 50 bin kişiyi buluyor. Halen 693 derslikte görev yapan bin 923 öğretmenin büyük çoğunluğu da Suriyelilerden oluşuyor. Türkiye'de üniversite hakkı elde eden 460 Suriyeli ise önümüzdeki günlerde eğitimlerine başlayacak.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü, 14 çadır kent ile 5 konteyner kentte barınıyor. Kamplarda yaşayan ve sayısı 205 bin 520'ye ulaşan misafirlerin başta barınma olmak üzere yiyecek, sağlık, güvenlik ve haberleşme ile diğer ihtiyaçları AFAD koordinasyonunda sağlanıyor. Ayrıca bilgisayar, dokuma, dikiş, kuaförlük gibi 100'den fazla branşta verilen mesleki kurslardan 27 bin 221 kişi eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Vardiyalı eğitim

Süleymanşah Konaklama Merkezi'nin eğitimden sorumlu müdür yardımcısı Mustafa Bakar, 60 binin üzerindeki Suriyeli'yi misafir ettiklerini belirtti. Kampta 8 bin 540 öğrencinin eğitim imkanından faydalandığını dile getiren Bakar, şöyle dedi:
"Eğitim çalışmasını 3 vardiyalı olarak sürdürüyoruz. Öğrenci yoğunluğundan dolayı vardiya uygulamasına geçtik. Ayrıca eğitim hizmetlerimizi Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yürütüyoruz. Çocuklar, okulda yabancı dil olarak Türkçe'yi tercih etti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!