Önemli davaların savcısı Ankara'ya atandı

Güncelleme Tarihi:

Önemli davaların savcısı Ankaraya atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 09:04

Önemli birçok soruşturma ve dava dosyasına bakan Malatya Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan, Sincan Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı.

Haberin Devamı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığı bazı hakim ve savcıların görev yerlerini değiştirdi. Buna göre, Malatya’da Zirve Yayınevi Cinayetleri davası, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturması, Tunceli Jandarma Alay Komutanı iken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu soruşturması, Sivas Madımak Oteli dosyası soruşturması ve Tunceli'nin Ovacık İlçesi Başsavcısı Murat Uzun'un suikast sonucu öldürülmesi soruşturmaları gibi önemli olaylara bakan Malatya TMK 10. Maddesi ile Görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan, Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan’ın eşi Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan ise Ankara Hakimliğine atandı. Hakim Perihan Doğan, bir süreden beri kanser tedavisi görüyor.
HSYK’nın diğer atamalarında ise Banaz Hâkimliğine Çifteler Eski Hâkimi Hülya Erener, Derik Hâkimliğine Seydiler Eski Hâkimi Sonay Uzal Sincer, Sarayönü Cumhuriyet Savcılığına Keskin Cumhuriyet Eski Savcısı Cengiz Özel, Kalecik Hâkimliğine Yargıtay Eski Tetkik Hâkimi Nilgün Şahin, Haymana Hâkimliğine Demirköy Eski Hâkimi Rana Deniz Akdeniz atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!