Konutlar kapış kapış...

Güncelleme Tarihi:

Konutlar kapış kapış...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 01:26

Emlak 2013 Fuarı’nda, Suudi Arabistanlı yatırımcılar damgasını vurdu. Fuarda 500 milyon dolarlık alım bekleniyor. Yatırımcılar, köprü ve Kanal projelerine komşu arsalara da bakacak.

Haberin Devamı

CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Emlak 2013 Fuarı dün başladı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘Körfez Ülkeleri Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Konferansı’nın ikincisine ağırlıklı Suudi Arabistan’dan gelen yatırımcılar katıldı. Bin Ladin, Al Amuodi gibi Suudi Arabistan’ın büyük grupları, fuarda görüşmeler yaptı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Körfez Konferansı’nda 120 milyon dolarlık alım yapan yatırımcıların, bu yıl 500 milyon doların üzerinde yatırım yapması bekleniyor. Yatırımcılar, bugün İstanbul’daki 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi önemli alt yapı projelerine yakın yerlerde arsa turuna çıkıyor. Eğitim, sağlık, turizm ve gayrimenkul alanlarında hizmet sunan Suudi Daleel Group ile ortaklaşa ‘Körfez Ülkeleri Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Konferansı’nın düzenlenmesi, fuarda Suudi yatırımcıların ağırlık kazanmasını sağladı. Daleel Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah, projelerin büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Proje Geliştirme Müdürü Ali Kemal Karahoda da, “Konferansta geçen yıl 120 milyon dolarlık alım yapılmıştı. Bu yıl bunun 500 milyon dolara çıkmasını hedefliyoruz. Geçen yıl 400 yatırımcı konferansa katılırken, bu yıl içinde Arabistan’ın en zengin ailelerinin de olduğu binin üzerinde yatırımcı yer alıyor. Yatırımcılar İstanbul’da Kanal İstanbul, 3. Köprü gibi projelere yakın lokasyonlarla ilgileniyor. Bir de İstanbul’un yeni gelişen bölgelerini inceliyorlar. İstanbul dışında ise Yalova, Sapanca ve Trabzon tercih ediliyor” diye konuştu. Karahoda, yakın zamanda Türk müteahhitler ile ortak proje açıklayacaklarını da ifade etti. Fuara katılan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, diğer fuarların aksine sıcak satış yapıldığını dile getirdi. Fuarda Suudi Arabistanlıların yanında İranlıların da ev aldığını belirten Demir, yerli yatırımcıların fuarda olmadığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kazlıçeşme’ye yabancı ilgisi

EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Fransa, Dubai ve Almanya’da düzenlenen fuarlarla aynı düzeye gelmeliyiz” dedi. Emlak Konut açısından 2013 yılının hedeflerinin üzerinde geçtiğini söyleyen Kurum, 24 Aralık’ta ihaleye çıkacak Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 dönümlük arazisine yabancılardan da ilgi olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kralın eşine ev sattı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, fuarın ilk saatlerinde My World Europe, Maslak 1453 ve Bakırköy 46 projelerinden 60 dairenin ön satışını gerçekleştirdi. İstanbul Finans Merkezi ve Maslak 1453 projelerinden toplam 4 kule için toplu talep aldıklarını ifade eden Ağaoğlu Uluslararası Yatırımlar Koordinatörü Halil İbrahim Demirhan, “4 kule için 400 milyon dolarlık teklif verdik. İmzaları atmak üzereyiz” dedi. Demirhan, geçtiğimiz günlerde katıldıkları Kuveyt Fuarı’nda da Kuveyt Kralı’nın eşine Maslak 1453 projelerinden 4 milyon dolar değerinde iki daire satışı yaptıklarını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, yabancı yatırımcıların ilgisinin devamı için güvenin önemli olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Fuara kimler katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilen fuara Tema İstanbul, Avrupa Konutları (Artaş), Ağaoğlu, Bak Yapı, Soyak, Metropol İstanbul, Vadi İstanbul, İstanbul Loft, Gölmahal, Referans İstanbul, GüneşliPark, Nissa Residence, Koru Florya, Haliç Panorama, West Wall Villas, Evim Kadıköy, Elit Grand Palace/Elik Perla Palece, Bulvar İstanbul Evleri, Westside İstanbul gibi projeler katıldı.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!