Sinema salonu aşk kokacak

Vasat filmlerle dolu bu haftada, Casey Affleck ve Rooney Mara’nın başrollerini paylaştığı ‘Ölümsüz Aşk’ filmi öne çıkıyor. Hip-hop meraklılarına ‘Yılın Savaşı’, yerli film arayanlara da ‘Kızım İçin’ ve ‘Düğün Dernek’ haftanın diğer seçenekleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bildik aşk hikâyesi

Ölümsüz Aşk
Ain’t Them Bodies Saints
Yönetmen: David Lowery
2013/ABD/96’

Ruth ve Bob, Teksas’ta yaşayan kanun kaçağı genç bir çifttir. Karıştıkları bir soygunda hamile olan Ruth yanlışlıkla bir polisi vurunca Bob suçu üstlenerek hapse girer. Ruth yalnız bir anne olarak yaşamını sürdürürken, Bob hapisten kaçarak sevgilisi ve çocuğuna kavuşmak için hayatı pahasına bir maceraya atılır. Bu sırada polis memuru Patrick, Ruth’a aşık olur. Ruth, onun vadedebileceği güvenli bir hayat ile aşkı arasında zorlu bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Sundance Film Festivali’nden ödüllü görüntü yönetimi ve Casey Affleck ve Rooney Mara’lı kadrosuyla dikkat çeken “Ölümsüz Aşk”, yeni hiçbir şey söylemeyen, bu yüzden de çok fazla beklentiye girmeden seyredilebilecek bir Amerikan bağımsızı.

Haberin Devamı

Hip-hop kapışması

Yılın Savaşı
Battle of the Year
Yönetmen: Benson Lee
2013/ABD/110’

2007’de yönettiği ödüllü belgeseli “Planet B-Boy”dan yola çıkan Benson Lee, dünyanın bir numaralı hip-hop yarışması Battle of the Year’ı kazanmak için mücadele veren Amerikalı bir grubun yaşadıklarını anlatıyor. Lee, belgeselinde olduğu gibi sahne şovlarıyla seyirciyi etkiliyor ama hikâye ve oyunculuklar anlamında ne yazık ki çuvallıyor. Hip-hop meraklıları ve Lost yakışıklısı Josh Holloway hayranlarının ilgisini çekebilir.

TV dizisi kıvamında

Kızım İçin
Yönetmen: Hakan Haksun
2013/Türkiye

Yıllar sonra, öldü sandığı babasıyla tanışan genç bir kadının başından geçenleri anlatan “Kızım İçin”, Yeşilçam filmleri havasını yakalamaya çalışan, ancak televizyon dizisi estetiğinden kurtulamayan bir melodram. Yetkin Dikinciler ve Eda Ece başrolde.

Sivas’ta düğün başka olur

Düğün Dernek
Yönetmen: Selçuk Aydemir
2013/Türkiye

Çalgı Çengi filmi ve ekranlarda büyük ilgi gören İşler Güçler’den sonra Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisi şimdi de “Düğün Dernek”le karşımızda. Letonyalı sevgilisiyle aynı ülkede çalışabilmek için acilen evlenmesi gereken Sivaslı Tarık’ın önündeki en büyük engel Sivas geleneklerine göre evlenmek zorunda olmasıdır. Bunun için de yardımına arkadaşları Fikret, Çetin ve Saffet yetişecektir. Kural ve Cemcir’e gülenler “Düğün Dernek”i de seveceklerdir.

Yazarın Tüm Yazıları