AB’den iletişim öğrencisine ödül

Güncelleme Tarihi:

AB’den iletişim öğrencisine ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 13:12

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Koray Söğüt, Avrupa Birliği (AB) İnsan Hakları Online Video Yarışması’nda 2’nci oldu.

Haberin Devamı

AB Türkiye Delegasyonu'nun genç film yapımcıları için her yıl düzenlediği insan hakları konulu video film yarışmasının kazananları belli oldu. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu 44 katılımcının içinden 10 eser finalist olarak belirlendi ve sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden halk oylamasına sunuldu. AÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Koray Söğüt 6 günde hazırladığı 56 saniyelik video ile yarışmada 2’nci oldu.

Animasyona olan ilgisinden dolayı bu dalda yarışmaya katıldığını belirten Söğüt şöyle konuştu:
“Yarışmaya katılma sebebim çevremden gelen isteklerdi. Ben de ısrarlar sonucu yarışmaya katılmak için bir şeyler düşündüm. Bir kameram vardı fakat dikkat çekmek istiyordum. Bu nedenle animasyon yapmaya karar verdim. Çevremde gördüğüm insan haklarına aykırı durumları düşündüm ve bir senaryo yazdım. Ardından bu senaryoyu bilgisayar ortamında çizdim ve hareketlendirdim. Özgün olmak için müziğini bile kendim yaptım. Yarışma format itibariyle diğerlerinden biraz farklı.”

Haberin Devamı

Yarışmanın ödülleri AB İnsan Hakları Film Günleri’nin 10 Aralık’ta açılış töreninde verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!