Andreas T'nin dosyaları yine davaya dahil edilmedi

Güncelleme Tarihi:

Andreas Tnin dosyaları yine davaya dahil edilmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 11:19

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesine ilişkin Neonazi terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyeleri hakkında görülen davada, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi, eski iç istihbarat çalışanı Andreas T. hakkındaki soruşturma dosyalarının avukatlarla paylaşılması talebini geri çevirdi.

Haberin Devamı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesindeki NSU davasının 63. duruşmasında, 2006 yılında Kassel kentinde Halit Yozgat'ın Neonaziler tarafından öldürüldüğü internet kafede bulunan ve açıklamalarıyla kuşku uyandıran eski istihbarat çalışanı Andreas T, tanık olarak dinlenildi.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde Yozgat ailesinin avukatları, Andreas T. hakkında açılmış soruşturmalara ilişkin bazı dosyaların kendilerine verilmediğini belirterek bu bilgilerin paylaşılmasını talep etti.

Halit Yozgat'ın annesi Ayşe Yozgat söz alarak "Her zaman söylediğimiz gibi tüm dosyaların bizlere verilmesini istiyoruz. Anne ve baba olarak bu bizim hakkımız" dedi.

Talebi geri çeviren mahkeme heyeti gerekçe olarak, Andreas T. hakkındaki soruşturma dosyalarının bir bölümünün NSU davasıyla ilgisinin bulunmamasını gösterdi.

Haberin Devamı

Karara tepki gösteren maktul yakınlarının avukatları ise bunun mahkemeye olan güvene zarar vereceği eleştirisinde bulundu.

2006 yılında Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı için çalışan Andreas T'nin cinayet sırasında olay mahallinde olduğu, günler sonrasında polis soruşturması sonucu ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Andreas T, cinayeti görmediğini ve o gün şüpheli bir durum fark etmediğini öne sürmüştü. İnternet kafede, bilgisayar başında internette gezinti yaptığını ve tanışma sitelerine girdiğini söyleyen Andreas T, cinayeti öğrendikten sonra yeni evlenmiş olduğu için "eşinin bu sitelere girdiğini öğrenebileceği" endişesiyle polise gitmediğini iddia etmişti.

Yaptığı açıklamalar şüphe uyandıran ancak hakkında suçlama için herhangi bir somut kanıt bulunmayan Andreas T, ikinci kez tanık olarak dinlenildiği davada, Mahkeme Başkanı Manfred Götzl'in yönelttiği birçok soruya, olanları tam olarak hatırlayamadığı şeklinde yanıtlar verdi.

Çarşamba günü sürecek olan duruşmada Andreas T'nin cinayet günü telefonda görüştüğü, aşırı sağcı çevrelerden istihbarat için çalışan muhbir olan Benjamin G, tanık olarak dinlenilecek. Öğleden sonraki oturumda da Andreas T'nin ifadesinin alınmasına devam edilmesi bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!