Bu ikisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bu ikisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 01:40

Hrant Dink cinayetinin ‘Büyük Abi’si Erhan Tuncel, Kumburgaz’da yakalanmasının ardından görülen ilk duruşmada polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in adını vererek, “Karşımızda cinayet şebekesi var. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Oda TV, Cübbeli, şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bunları yapan Cemaat değil bu ikisidir” dedi. Tuncel, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TANIK KORUMADAYMIŞ

Savcı Muammer Akkaş’a verdiğim ifade ve burada söyleyeceklerimin tüm komisyonlara iletilmesini istiyorum. Savcıya 6 saat yeminli ifade verdim. Bu ifadem kamerayla kayda alındı, tanık koruma kararı da verildi. Şu anda hakkımda koruma kararı da vardır. Cinayetle ilgim yok. Ben işlenen cinayeti engellemeye çalıştım. Benim yaptığım ihbarlar sayesinde Hrant Dink cinayeti engellenebilirdi ama bu yapılmadı. Ben sanık değil, tanığım. Şimdi de mağdur.

Karşımızda polis yok. Bir cinayet şebekesi var. Ben hepsine iyilik ettim. Hepsinin ortak özellikleri yalancı oldukları ve adli mercileri yanıltmalarıdır. Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır. Oda TV, Cübbeli, şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bunları yapan cemaat değil bu ikisidir. Ben bu şahıslara hiçbir kötülük yapmadım. Savcılık halen şahısların kurduğu tuzakla karşı karşıyadır.

OSLO’YU SIZDIRDILAR

Dink cinayetini Ergenekon üstü bir şebeke işledi. Benimle ulaşabileceğiniz tek yer polislerdir. Ramazan Akyürek bu cinayeti organize edebilecek durumdadır. Cinayetin Cemaat’le ilgisi yoktur. Celalettin Cerrah soruşturmayı genişletmek istemiştir ancak Akyürek, yargılanmasının önünü kesmek için belgeleri yok etmiştir. Ergenekon ve Balyoz evrakları altında bu polis müdürlerinin imzası var. Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer yarattıkları algıyla hükümetle ve Cemaat arasında bir gerginlik varmış gibi göstermeye çalışmaktadır.
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin dökülen kanı durdurmak için başlattığı süreçte gerçekleşen Oslo görüşmelerini de bu yapı sızdırdı. Bu yapı kendilerini hükümet ve Cemaat’e şirin göstererek yargılanmaktan kurtarmaya çalışıyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cinayeti çözmede samimidir. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na bir rapor hazırlatmadır.

‘BAĞLANTISI YOK’ DEMİŞTİ

Büyük Abi Erhan Tuncel daha önceki ifadelerinde Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün suikastten sorumlu olduğunu ileri sürmüştü. Tuncel’in eski ifadelerine göre, Ramazan Akyürek’in cinayetle bağlantısı yoktu. Erhan Tuncel son verdiği ifadeyle 180 derece dönüş yaptı ve oklarını polise yöneltti.

Haberin Devamı

Masum bir insana bu kadar işkence yapılmaz

TUTUKLU sanık Yasin Hayal ise savunmasında, “Erhan Tuncel arkadaşımız gözaltına alındığında ‘Bu olayı asker yaptı’ diye bir beyanda bulunmuş. Merhum Hrant Dink’in resimlerini bilgisayardan çıkaran kendisidir. Bunu da kabul ediyor. Öldürülen birinin resimlerini çıkarmak nedir, azmettirmektir. Benim masumiyetim ortaya çıkmıştır. Tahliyemi talep ediyorum. Masum bir insana bu kadar işkence yapılmaz” dedi. Yasin Hayal, duruşma arasında da mahkeme salonundan çıkmak istedi. Jandarma itiraz edince Yasin Hayal, “.... kafalı” diye bağırarak küfür etti. Jandarmalar bunun ardından Yasin Hayal’i dışarı çıkarttı. Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal ise “Simitçi, kahveci ve gazozcudan çete olmaz” diye bağırdı. Mahkeme heyeti aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İSKENDER’E YAKALAMA KARARI

Sanık Ahmet İskender hakkında ise savunmasının alınabilmesi ve bozmaya karşı diyeceklerinin sorulması için yakalama emri çıkarıldı. Hayal hakkında, Uzman Çavuş Gürhan Düngün’e duruşma sırasındaki küfürleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Duruşma diğer sanıkların bozmaya karşı beyanlarının alınması için 7 Ocak 2014 tarihine ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!