Engin Altan Düzyatan'dan "kız kardeşlere" destek

Güncelleme Tarihi:

Engin Altan Düzyatandan kız kardeşlere destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 01:28

Kadın dayanışmasıyla dünyayı daha yaşanır kılmaya çalışan Karşıyaka Soroptimist Kulübü’nün, aile içi şiddete dikkat çekmek için hazırladığı kamu spotunu yine bir Karşıyakalı olan oyuncu Engin Altan Düzyatan seslendirdi.

Haberin Devamı

“Kız kardeşler” anlamına gelen Soroptimistler, 3 yıl önce başlattıkları ve “Şiddet Geleceğimizi Karartmasın” adıyla yürüttükleri kampanya kapsamında defalarca sahneye koydukları “Şiddetme” oyunundan sonra bir de kamu spotu hazırladı. Türkiye’de tüm okullarda gösterilecek olan kamu spotu aynı zamanda televizyon kanallarına da gönderilmeye başlandı. Oldukça duygusal vurguların olduğu kısa filmin Fransız Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısına seslendirme desteği veren oyuncu Engin Altan Düzyatan da katıldı. Annesi ve ablası da Karşıyaka Soroptimist Kulübü üyesi olan Düzyatan, toplantıda önemli mesajlar verdi.

Aklıma gelmezdi

Konuşmasına “Bir gün kız kardeş olacağım aklıma gelmezdi” esprisiyle başlayan Düzyatan, aile içi şiddet konusunun çok hassas bir konu olduğunu, bununla ilgili bir projede bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı. Üzüldüğüm nokta şu aslında. Dünyada kadına en erken hakların verildiği yer Türkiye iken şu anda içinde bulunduğumuz durum beni gerçekten üzüyor. Bunun kökenine baktığımız zaman aslında eğitim eksikliğinden bahsetmemiz gerekiyor. Bu eğitim eksikliğinin nereden geldiğini araştırdığımızda da bir kurumun kapatıldığını görüyoruz. Halkevleri. Maalesef bu benim çok üzüldüğüm bir durum. Ama onun yerini sivil toplum kuruluşları alıyor. Bu topluma yaptığınız her şey için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eşitlik vurgusu

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mine Kavala da projenin sürdürülebilir olmasının önemine işaret ederek dünyada giderek tırmanan şiddete karşı önemli bir proje geliştirmekten gurur duyduklarını kaydetti. Karşıyaka Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Füsun Avdan da seslendirme katkısından dolayı Engin Altan Düzyatan’a teşekkür ederken eşitlikçi ve barışçıl bir dünya vurgusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!