Kadir Topbaş soruları cevapladı

Güncelleme Tarihi:

Kadir Topbaş soruları cevapladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 18:00

İstanbul’a 3. kez aday olmaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti ile Cemaat arasında yaşanan “Dersane krizi”yle ilgili bugüne kadar hiç yorum yapmazken, Cemaat’in oylarına, Fethullah Gülen’in sohbetlerinde de yer verdiği, İstanbul’un fethine ilişkin bir hadisle talip oldu.

Haberin Devamı

Topbaş, Ak Parti-Cemaat tartışmasının İstanbul’da Ak Parti’nin oylarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soruya, Hz. Muhammed’in, “İstanbul mutlaka fetih olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan. Ve onu fetheden ordu ne güzel ordudur!” hadisiyle göndermede bulundu.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İFSAK ile birlikte düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “En Güzel Kutlama Fotoğrafları” yarışmasında dereceye girenler için düzenlenen ödül töreni sonrası, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Topbaş şunları söyledi:

PEYGAMBER’İN EMANETİ

“Bu tartışmaları her yurttaş gibi bizde kaygıyla izliyoruz. Bunu açık olarak söyleyeyim. Tabi bu konuları burada çok fazla girmek istemiyorum ama şunu biliyorum ki yerel seçim kentlerin geleceği, insanların yaşam alanları, gelecek demektir. Bu konuda hassasiyetler biraz daha farklıdır. Ben bu konuda yurttaşlarımızdan, karar vericilerden biraz daha hassasiyetli davranacaklarını düşünüyorum. İstanbul bir emanet şehir. İstanbul peygamber efendimizce müjdelenen bir şehir. Burada daha hassas davranılacağını bu emaneti taşıyabilecek insanların tercih edileceğini biliyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

NEDEN İSTANBUL DEĞİL DE AMERİKA’DA AÇIKLADI

Topbaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü işaret etmesine ilişkin haberleri değerlendirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul adayını Perşembe günü Marmara Bölgesi adaylarıyla birlikte açıkladıktan sonra adaylık sürecinin başlayacağını hatırlatan Topbaş, “Türk siyasetinin başkenti dediğimiz bir şehirde herkes bütün argümanlarını ortaya koymaya çalışacaktır. Ama kararı halk verecek” dedi. Topbaş, Kılıçdaroğlu’na da, espriyle seslendi:

“Espri olarak söylemek isterim: Neden İstanbul’da değil de Amerika’da, tabi onu da anlamak mümkün değil. Bu da farklı bir şey. İstanbul’un başkanlığına başkaları karar veremez. Bu kentte yaşayan halk karar verir. Biz buradayız, yaptıklarımız ortada. Halka güvenimiz var, halkımızın da bizim yaptıklarımızı takdir ettiğini düşünüyorum. Zaten kamuoyu yoklamalarında, desteğimizin yüksek çıkmasının sebebi bu. Perşembe günü konuşmak çok daha doğru olur. Hayırlı olsun diyorum.”

Haberin Devamı

YARGIYA SAYGIMIZ VAR

Topbaş, Zeytinburnu’nda İstanbul’un silüetini bozduğu gerekçesiyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da tepkisine neden olan On altı Dokuz’un yıkım kararına ilişkin soru üzerine, kendilerine tebligat yapılmadığını belirtip, “Geldikten sonra hukukçularımız değerlendirir, gerekli açıklamaları yaparız. Tabii ki yargıya saygımız var. Alınan karara herkes saygı duyacaktır” dedi.

KANALİSTANBUL

Topbaş, Kanalistanbul’la ilgili köylülere tebligat gönderildiği iddialarına da şöyle yanıt verdi: “Başbakanımız güzergah belirleme sırasında beni de davet etmişlerdi. Özellikle maliyetleri daha az olan kamu arazilerini değerlendiren ve bölgeyi fazla tahrik etmeyen ekoloji dikkat edecek bir kanal alanı tespit edilmişti. Bununla ilgili çalışmaları sürmekte. Özellikle Enerji Bakanlığı ile Şehircilik ve Çevre Bakanlığı başta olmak üzere çalışmalarını yapacaklar. Zamanı gelince de inşallah ihalesine çıkılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!