New York tren kazasında insanlar camlardan fırladı

Güncelleme Tarihi:

New York tren kazasında insanlar camlardan fırladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 14:12

New York eyalet sınırları içindeki banliyö treninin feci biçimde raylardan çıktığı kazada, yolcular camlardan fırladı.

Haberin Devamı

Pazar sabahı 05.45'te Poughkeepsie'den yaklaşık 100-150 yolcusuyla hareket eden tren, Henry Hudson Köprüsü'nün altındaki virajda raydan çıktı. Sekiz vagondan dördünün aşağı uçtuğu ve yan devrildiği kazada, dört kişi yaşamını yitirdi, 11'i ağır olmak üzere 60'tan fazla kişi yaralandı. Kaza sırasında tren öylesine savrulmuştu ki, üç kişi açılan camlardan uçtuğu için yaşamını yitirdi.


Şükran Günü'nün ardından Özgürlük Anıtı'na tırmanmak isteyen Teksaslı turistleri taşıyan tren, normal bir şekilde seyrine devam ediyordu. Kazaya, gözlerini kapatmış müzik dinlerken yakalanan bir yolcu, trenin korkunç biçimde çalkalandığını sonrasında da metal parçaları, bavullar arasındaki enkazın içinde kaldıklarını anlattı.

Kazanın nedeni ve kaza sırasında trenin ne kadar hız yaptığı henüz kesin olarak bilinmiyor. Ancak Büyükşehir Ulaşım Otoritesi'nden bir yetkili, makinistin viraja çok hızlı girdiğini ve bu yüzden acil fren manevrasına başvurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatırken, bunun zaman alacağını da ekledi.

Kaza, ABD'nin ikinci en uzun banliyö hattı olan Metro-North'un 30 yıllık tarihinde yolcu ölümlerine neden olan ilk olay.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!