Jandarma’da sessiz istifa

Güncelleme Tarihi:

Jandarma’da sessiz istifa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 13:52

Yargıtay 9. Dairesi’nin 9 Ekim’de Balyoz davasıyla ilgili verdiği karara tepki olarak istifalarını sunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç’ün ardından TSK’dan 1 generalin daha istifa ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Jandarma Tuğgeneral Mehmet Tural istifa etti. Tural, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığı Asayiş Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu. Tural geçen yılki YAŞ kararlarıyla Tuğgeneralliğe terfi ettirilmişti. Bu istifayla beraber TSK’daki general sayısı 1 azalarak 344’e indi.

Jandarma’da sessiz istifa
ASKERLIK KISALDI KIŞLALAR DOLDU

Askerlik süresinin ekim ayında erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesiyle beraber askere gelen yükümlü sayısında patlama yaşandı. TSK’da geçen ay 386 bin yükümlü asker varken bu rakam Aralık ayında 444 bin 574’e yükseldi. Kışlalar bu rakamla yılın en fazla doluluk oranına da ulaştı.

Haberin Devamı

Askerlik görevini yerine getirenlerin 9 bin 777’si yedek subay, 434 bin 797’i ise aralarında kısa dönem askerlik yapanların da olduğu erbaş ve er. Askeri yetkililer daha önceki yıllarda görülmeyen bir talebin olduğunu, askerliğini hemen yapmak isteyen gençleri bazı durumlarda başka dönemlere ertelemek zorunda kaldıklarını bildirdi.

TSK: “708 BİN 54 PERSONELİMİZ VAR”

Genelkurmay Başkanlığından, Türk Silahlı Kuvvetlerinde 708 bin 54 kişinin görev aldığı, bunlardan 344'ünün general ve amiraller, 39 bin 244'ünün subay, 95 bin 707'sinin astsubay, 434 bin 797'sinin erbaş ve er olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden haberlere" yer verildi.

Personel mevcutları bilgisinin paylaşıldığı açıklamaya göre, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında toplam 708 bin 54 kişi görev alıyor.

Bunlardan 344'ünü general ve amiraller, 39 bin 244'ünü subaylar, 95 bin 707'sini astsubaylar, 23 bin 927'sini uzman jandarma, 49 bin 820'sini uzman erbaş, 2 bin 336'sını ise sözleşmeli er ve erbaş oluşturuyor.

General ve amirallerin 312'si kuvvet komutanlıklarında, 31'i Jandarma Genel Komutanlığında 1'i ise Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapıyor.

Haberin Devamı

Erbaş ve er sayısının 434 bin 797 olduğu silahlı kuvvetlerde 9 bin 777 yedek subay bulunuyor. Sivil memur ve işçi sayısı ise 52 bin 102 olarak bildirildi. Askeri personel içindeki uzman personel oranı ise TSK'da yüzde 32 oldu.

TSK SİBER SAVUNMA KOMUTANLIĞI

Başka bir açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara, deniz, hava ve uzay harekat alanlarının yanında, siber ortamda da yeteneklerini geliştirdiği belirtildi.

Siber tehditleri önleyerek, gelişmiş siber savunma ikaz ve tepki sistemlerine sahip güçlü bir merkezi siber savunma yeteneği kazanmak için 18 Haziran 2012'de TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığının kurulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Bu merkez 30 Ağustos 2013'de yeniden yapılandırılarak TSK Siber Savunma Komutanlığına dönüştürülmüştür. TSK Siber Savunma Harekat Merkezi, 7 gün 24 saat esaslarına göre, siber olayları takip etmektedir. Komutanlık, siber olaylarla ilgili ulusal (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ve siber olaylara müdahale ekipleri) ve uluslararası organizasyonlarla koordineli olarak çalışmalarına devam etmekte, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak eğitimler, tatbikatlar icra etmekte ve Ar-Ge çalışmalarını takip etmektedir."

Açıklamada ayrıca, "Yabancı Gözü ile Atatürk" sergisinin 6-30 Aralıkta Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Tonoz-1'inci bölümünde açılacağı, sergide dünya devletleri ve liderlerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki görüşlerinin, görsel malzemeler ve bilgi notlarıyla ziyaretçilere aktarılacağı bilgisi de yer aldı. - AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!