Eskişehir'de "Türk dünyası oyunları"

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Türk dünyası oyunları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 11:30

Eskişehir'de, 2014 yılının ilkbahar aylarında Universiade'a benzer Türk dünyası ülkeleri arasında spor organizasyonu gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Eskişehir'de, 2014 yılının ilkbahar aylarında Dünya Üniversite Oyunları'na (Universiade) benzer Türk dünyası ülkeleri arasında spor organizasyonu gerçekleştirilecek.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, günümüzde müziğin insanlar üzerinde sağladığı coşkunun, heyecanın ve sevincin spor yoluyla da yapabileceğini kaydetti.

Spor yoluyla büyük ve geniş kitlelere ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Tabi ki her şeyin içinde rekabet var. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak, içinde Türk dünyasına ait spor dallarını barındıran yarışmalar yapacağız. Universiade tarzında bir spor oyunları organizasyonunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için zamana ihtiyacımız var. İlkbahar aylarında bunu yapabileceğiz. Bunun hazırlıklarına, şimdi başlasak her ülkeden yaklaşık 150-200 sporcu gelmesi planlanıyor. Binlerce kişilik büyük bir organizasyon. Eskişehir bunun altından kalkabilir."

"Eş zamanlı birçok yarışma yapılacak"

Tuna, organizasyon için Eskişehir'in çevresindeki illerin imkanlarından da faydalanmak istediklerini vurguladı. Eskişehir'de oyunların coşkusunu ve heyecanını başka illerle de paylaşmak istediklerine değinen Tuna, şunları söyledi:

"Yüksek Hızlı Tren bağlantı noktaları ve çevre iller de bunlardan faydalansın. Bu oyunlarda eş zamanlı bir çok yarışma yapılacak. Bunun çok iyi planlanması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himayelerinde Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak spor oyunları konusunda başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bunun için de hazırlıklarımızı yapıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!