Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE YEMEK YİYEMEDİĞİM GÜNLER OLUYOR
(ismim yayınlanmasın istiyorum.)

Merhaba Ayşe Abla.
Hacettepe'de 4. sınıfta öğrenciyim. Aile içi şiddet mağduruyum. Yaşadığım travmayı hala atlatamadım. Psikiyatrik yardım alıyorum.
Bir yurtta para vermeden kalıyorum fakat üst üste yemek yiyemediğim günler oluyor. Hiç bir gelirim yok. Okulum uzadığı için herhangi bir yerden burs alamıyorum. Ve kışlık elbisem yok. Acil yardımınıza ihtiyacım var.
Ayrıca Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisiyim.

CEVAP: Geçmiş olsun. Şiddet denilince çok etkileniyorum. Özellikle de aile içi şiddet çok vahim.
Maddi olarak yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim.
Hala şiddet görüyorsan da Av. Merve Gürcan sana hukuki destek verecek. merve@mervegurcan.av.tr adresinden kendisine ulaşabilirsin. Başarılar dilerim.

Haberin Devamı

YAYINLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

Ablacım yardımınıza gerçekten ihtiyacım var. Anne baba ayrı kardeşim fiziksel engelli iş bulamıyor. Baba tarafı destek olmuyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde okuyorum. Part-time çalışıyorum ama masraflarımı karşılayamıyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Her şey için teşekkür ederim.
İrfan

CEVAP: Sevgili İrfan, okur dostlarımdan destek olmak isteyen olursa yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

YARDIMA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Hanım.
Ben Bursa Uludağ Üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim. Kış geldi çok üşüyorum.
İlkokuldan beri bin bir türlü zorlukla buralara kadar gelmeye çabaladım. 8 kardeşiz. 6 kardeş okuyoruz. Üniversite okuyan bir kardeşim, lise okuyan iki kardeşim ve ilkokulda olan iki kardeşim var.
Yıllardır başkalarının kıyafetlerini giyerek büyüdüm. Çok şükür şikâyetçi değilim. Hatta bu durumda birçok insana göre zengin sayılabilirim. Kışlık birkaç parça kazak vs kıyafete de ihtiyacım var... Allah rızası için lütfen kışlık ayakkabı ve mont ihtiyacım var. Türbanlı bir öğrenciyim. Beden numaram 40. Ayakkabı numaram 37. İlginiz için çok teşekkür ederim.

CEVAP: Yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Öperim.

Haberin Devamı

ANOREKSİYA HASTASI VE HAMİLE

Ayşe Hanım Merhaba,
Sizden 2 konuda yardıma ihtiyacım olacak. Annemin evinde çalışan 55 yaşlarındaki kadının 2 tane çocuğu var. Eşi bir dönem hapiste yatmış ve kadın 2 çocuğunu yokluk ve zorluk içerisinde büyütmeye çalışmıştır. Çocuklardan bir tanesi anoreksiya hastası olup, 10 yıllık evli olmasına rağmen tedavilerle hamile kalabilmiş, hastalığı yüzünden çalışmamakta eşi ise şoförlük yaparak kıt kanaat geçim sağlamaktadır.
Mine isimli bu kızımızın bebeği olacağı haberini yeni duyduk, kendisi çalışarak geçimini sağlayamadığı ve eşinin aldığı asgari ücretle geçinmeye çalıştıkları için çok arzu ettiği ve hayalini kurduğu bebeği için hiçbir ihtiyacını alamamaktadır.
Manevi olarak yaşadığı çöküntü hastalığını tetiklemekte ve bebeğin sağlığını da tehlikeye sokmaktadır. Bu nedenlerle bu kızımız için bebek ile ilgili kıyafet, araba ve akla gelebilecek her türlü şeye ihtiyacımız vardır.
Mine kızımızın, kardeşi ise yokluk içinde büyüyen bir çocuk olarak geçen sene A.’da üniversite kazanmış ve çevreden topladığımız yardımlarla cep harçlığı ve yol parası oluşturarak eğitimine devam etmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
Evde bakıma muhtaç yatalak bir amca var iken tüm bunlara rağmen üniversiteyi kazanmayı başaran Özge aynı zamanda şu an yurtta kalmakta ve sadece zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
Ancak takdir edeceğiniz üzere günümüzde son derece ihtiyaç duyulan bilgisayara özellikle dersleri açısından çok ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenlerle Özge isimli bu kızımız için de bilgisayar ihtiyacımız bulunmaktadır.
Esin

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Esin, yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.


AYAKKABILAR

Abla merhaba,
Ben bu ayakkabılarını dağıtmak isteyen bayan için yazıyorum.
Necla Hanım’dı sanırım. Ayakkabıya ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilir misiniz?
İnci

CEVAP: Sevgili İnci, iletişim bilgilerin Necla Hanım’a gönderildi, sevgiler.


3 KARDEŞE GİYSİ YARDIMI YAPMAK İSTİYORUM

25 Kasım Pazartesi günkü yazınızda bahsettiğiniz ... Üniversitesi’nde okuyan bayana giysi, ayakkabı vb. yardımında bulunmak istiyorum.
Telefon ya da mail adresini verebilirseniz sevinirim.
Kimler: 3 üniversite öğrencisi kardeş. Büyük ve yakında işe başlayacak olan ablayla kardeşleri. 36-38 beden kıyafet, mont, ceket, ayakkabı vb. arıyorlardı.
Sevgiler
Meltem

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Meltem, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.


DUA ALMAK İSTEYEN VARSA İLETEBİLİR MİSİNİZ BAŞLIKLI MAIL

Ayşe Hanım Merhaba,
Bugün 25.11.2013 tarihli Yetiş Ayşe köşenizde "Dua Almak İsteyen Varsa İletebilir Misiniz" başlıklı yardım talebine ilişkin, maddi yardımda bulunamam ama isterlerse geri gönderilmek Üzere 38/40 beden nişanlık ve kına elbiselerimi gönderebilirim.
Saygılarımla,
Selda

CEVAP: Sevgili Selda, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

MİDİ FIRIN

Ayşe Hanım merhaba,
İstanbul Kadıköy'de oturuyorum. Birkaç yıllık, bir sorunu olmayan bir A. marka midi fırınım var. Kullanmıyorum. İhtiyacı olan biri varsa bir şekilde ulaştırmak isterim. Kargoya verilemeyecek kadar büyük ve ağır ancak Kadıköy civarında teslim edebilirim.
Şimdiden teşekkürler
Selin

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Selin, talep eden okur dostum olursa yönlendireceğim, sevgiler.

YARDIM EDEBİLİRİM

Ayşe Hanım “Bize Umut Işığı Olun” diyerek size yazan öğrenci ve kardeşleri kız çocukları galiba.
Ben ve kızım fazla eşyalarımızı gönderebiliriz. 36-37 numara ayakkabı, çizme ile 36 beden mont, kaban gönderebilirim. Sevgiler.
Hülya

CEVAP: Sevgili Hülya, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

BİZE UMUT IŞIĞI OLUN

Sevgili Ayşe,
Bize umut ışığı olun rumuzundaki arkadaşımız kardeşlerinin ve kendisinin cinsiyetlerini belirtmemiş. Eğer hemcins isek kıyafetlerimi göndermek istiyorum, iletişim bilgilerini paylaşır mısın?
Sevgiler
Hürrem

CEVAP: Sevgili Hürrem, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

YARDIMDA BULUNMAK İSTİYORUM

Ayşe Hanım,
Ben şu an üniversite öğrencisiyim ve yazınızı okudum. Bir kapıcı ve üç çocuğundan bahsedilmiş, gönderebileceğim kıyafet, ayakkabı, kitap, defter var ancak şehir biraz önemli benim için. Ankara'da yaşıyorum. Umarım en kısa zamanda ulaşırsınız iyi günler.

CEVAP: değerli okur dostum, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.


44-46 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım merhaba,
Ben 25.11.2013 de yayınladığın 44-46 beden kıyafet, 37 no ayakkabı yardımında bulunmak isteyen okurunuzdan yardım istiyorum.
Özel bir kreşte yardımcı anne olarak çalışıyorum ve inanın her gün giderken giyecek hiçbir şey bulamıyorum. Aldığım para zaten o kadar cüzi ki.
Bilgilerimi iletirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Emine

CEVAP: Sevgili Emine, iletişim bilgilerin ilgili okur dostuma gönderildi, sevgiler.


BİLGİSAYAR TALEBİ

Ayşe Hanım bilgisayar konusunda sanırım Hatice Hanım’ın bir yardımı olmayacak, ümitlenmiştim. Beni bilgilendirin demiştiniz bana...
Savaş

CEVAP: Sevgili Savaş, sana bilgisayar göndereceğini vaat eden Hatice Aytekin’e eposta gönderdim ben de, telefon numarası bulunmadığı için arayamadım. Ancak bana bile cevap vermedi. Bu kadar sorumsuz olabileceğine inanmak istemiyorum, belki de başına kötü bir şey gelmiştir. Yoksa benim okur dostlarım yapamayacakları bir şeyi vaad edip insanları önce ümitlendirip yarı yolda bırakmaz diye düşünmek istiyorum. Bırakıyorsa da artık Allah’a havale etmekten başka yapacak şey de kalmıyor bize. Bu vesileyle başka bilgisayar yardımında bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.


YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM

Merhaba,

Ayşe Hanım birkaç ay önce doğum yaptım ve eski kıyafetlerime bir daha giremeyecek gibi gözüküyorum.
36-38 beden kıyafet isteyen üniversite öğrencisi bir bayan vardı. Kız kardeşi ve kendi için talep etmişti. Bilgilerini gönderirseniz sevinirim

Not: ismimi yayınlamayın lütfen

CEVAP: isimsiz melek okur dostum, iyi ki varsın. İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.


OKUMAK İSTİYORUM

Merhaba Ben Ali,
Bu sene üniversiteye yeni başladım bütün zorluklara rağmen. Ailem okumamı istemiyor ama kendi çabalarımla buraya kadar geldim.
Şimdi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeyim ama burada hayat çok zor ve imkânlar sıkıntılı yaşadığım evin kirası 600 TL 2 arkadaş evde kalıyoruz, ben boş zamanlarımda ne iş bulursam yapmaya çalışıyorum.
Ama gerçekten çok zor oluyor ve maddi hiçbir desteğim yok.
Her şeye rağmen ben bu okulu bitirmek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.
Ali

CEVAP: Sevgili Ali, yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Başarılar.


ANNEM İÇİN YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
Bu aralar çok sıkıntılı günler yaşıyorum. Annem kanser hastası, evimiz kira, normalde geçimimizi ben kendim sağlıyorum ama bu aralar o kadar maddi manevi zor durumda kaldık ki hiç yapmadığım bir şeyi yapıp size yazıyorum, en azından bu ay için bize maddi olarak yardım eden olur mu?
Çok ihtiyacımız var, annemin tedavisi aksamasın iyi olsun diye bütün çabam sadece.
Teşekkür ederim.

CEVAP: Öncelikle geçmiş olsun. Yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Öperim.


ACİL YARDIM BEKLİYORUM

Merhaba Ayşe Abla,
Ben bu sene elektrik-elektronik mühendisliğini yeni kazandım. Şu anda hazırlık okumaktayım. Maalesef ailemin maddi durumu çok kötü. Ben yazın çalışıp biraz para biriktirdim ama ancak kitap alabildim ve bir aylık ev masraflarını ödedim. Ailemin de bana yardım edecek durumu yok ve çok zor durumdayım. Hatta okulu bırakmayı bile düşünüyorum. Hiç bir yerden burs ve herhangi bir yardım almıyorum. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var. Selamlar
Yunus

CEVAP: Sevgili Yunus, yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.


ACİL YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben bu sene yeni üniversiteyi kazandım. Ama babam vefat ettiğinden dolayı maddi açıdan zorluklarla okumaya çalışıyorum.
Annem bir fabrikada çalışıyor ama ev kiramı mı ödeyecek bana yardım mı edecek kardeşimle kendini mi geçindirecek?
Ben arkadaşımla evde kalıyorum, gerçekten çok zorlanıyorum hiç olmazsa bana bir miktar yardım edecek burs verecek olan biri yok mu?
Cem

CEVAP: Sevgili Cem, başın sağolsun. Yardımda bulunabilecek olan olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim


BEBEK KIYAFETLERİ

Ayşe Hanım Merhaba.

Bebeğim erken doğdu çok zor zamanlar geçirdik o küvezdeyken.
Bebeği erken doğup süt poşetine ihtiyacı olan anne varsa elimde 45 adet süt poşeti mevcut. Bebeğim küvezden çıktığı için ihtiyacımız kalmadı, ayrıca küçülen temiz bebek kıyafetlerini de göndermek isterim.
0-3 ay arası ihtiyacı olan anneleri yönlendirebilirsiniz.

Sevgiler

Özge

CEVAP: Özge’m, talep eden okur dostum olursa yönlendireceğim. Sağlıklı güzel bir ömür dilerim bebişine de.

Ayşe Hanım Siirt’in Şirvan İlçesi’ne bağlı İncekaya Köyü’nde sosyal bilgiler öğretmeniyim.
Okulumuza ve köyümüze kazandırmak istediğimiz kütüphane yakında tamamlanacaktır.
Kütüphanemiz için oldukça çok sayıda kitap ihtiyacımız var. Desteğini bekliyoruz.
Yetiş Ayşe
Siirt / Şirvan / İncekaya Köyü / İncekaya Ortaokulu Hamza Yaşar / Sosyal Bilgiler Öğretmeni 506 913 36 66

OKULU LAĞIM SUYU BASTI

İyi akşamlar.
Köy okullarına yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Ben Şanlıurfa ili Siverek ilçesinin 30 km uzağında Karacadağ İlkokulu’nda Sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz geçen haftalarda fiziksel şartlarının olumsuz olmasından dolayı da televizyonlarda okulu lağım suyu bastı şeklinde haberlerle de gündeme gelmişti.
Gerçekten de okulumuzun hali eğitim yapmamızı güçleştiriyor. Sizlerin yapacağı yardımlar okulumuzun eğitime daha da uygun hale gelmesi için çok büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca okulumuz taşıma merkezi köy okuludur ve civar köyler de okulumuza gelmektedir ve okulumuzda 1100 civarında kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.
O yüzden ihtiyaç listemizde sayı belirtmedim ne kadar sayıda gönderebilirseniz bizleri mutlu etmeye yetecektir.
Şimdiden çok teşekkür ederiz.

İHTİYAÇ LİSTEMİZ:

-Kurşun kalem, açacak, silgi, boya, güzel yazı defteri (Kırtasiye Malzemeleri)
-1. sınıf okuma yazma seti
-A4 kâğıt
-Projeksiyon makinesi
-Hikâye ve okuma kitapları (İlkokul Seviyesinde)
-Ortaokul kısmında okuyan öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâyeler, romanlar
-Sosyal Bilgiler Dersi Materyalleri
-Fen Bilgisi Dersi Materyalleri
-Ortaokul öğrencilerimiz için test kitapları, derslere yardımcı kaynaklar
Sınıf Öğretmeni: Mustafa Yavuz - 0506 769 71 23 –
yavuz-66-@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası: 0414 575 12 22
Okul Açık Adresi: Karacadağ İlkokulu-Ortaokulu Siverek / Şanlıurfa
Okul Web Adresi:
1)Karacadağ İlkokulu-Ortaokulu: http://siverekkaracadagilkokulu.meb.k12.tr/
2)Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: http://siverek.meb.gov.tr/kat.asp?ID=175

Yazarın Tüm Yazıları