İdris Bal bulmaca sayfasında

Güncelleme Tarihi:

İdris Bal bulmaca sayfasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 06:50

Partisinden istifa eden İdris Bal bir gazetenin bulmaca sayfasında "partisine ihanet eden AK Parti milletvekili” sorusuyla yer aldı.

Haberin Devamı

Bir süre önce, kesin ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, partisinden dün istifa ettiğini açıklamıştı.

‘OMURGALIYIM’ DİYEREK İSTİFA ETTİ

Dün Kütahya’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili İdris Bal, “Ben omurgalı ve dik duran birisiyim. İstenmediğim yerde durmam. Bana her türlü iftirayı attılar, ‘Köstebek’ dediler. Televizyonlarda açıklama yapmamam için her türlü engeli koydular. Her türlü haksızlığa uğradım. Partimden istifa ediyorum” demişti. Bal daha sonra meydanda halka hitap etmişti.

Bal’ın istifa açıklamasına AK Parti’den ilk yorum ise Hüseyin Çelik’ten geldi.

ÇELİK: “BAŞINA BUYRUK TAKILIYORDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın istifasına ilişkin, "Uzun zamandan beri biraz başına buyruk takılan ve parti disiplinine riayet etmeyen bir arkadaşımızdı" dedi.

Haberin Devamı

Bal’ın istifa kararına saygı duyduklarını belirten Çelik Türk siyasetinde benzer durumların yaşandığına dikkat çekerek,
"Her parti içerisinde takdir edilir ki o partinin işleyişi ve alınan kararlara uyulmasına yönelik hal, hareket, tarz, yöntem ve üslupla ilgili 'parti disiplini' diye bir kavram var. Uzun zamandan beri biraz başına buyruk takılan ve parti disiplinine riayet etmeyen bir arkadaşımızdı. Bundan dolayı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi fakat o bunu beklemeden istifa etti. Allah yolunu açık etsin. Kendi kararını vermiştir, disiplin işlemi sonuçlanmadan istifa etmiştir" diye konuştu.

BAL BULMACA SORUSU OLDU

İdris Bal Yeni Akit Gazetesi’nin bugünkü bulmaca sayfasında da yer aldı.

Bulmacada Bal’ın fotoğrafı ve “Partisine ihanet eden AK Parti milletvekili” sorusu yer aldı.

İdris Bal bulmaca sayfasında

İdris Bal bulmaca sayfasında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!