Ticaride ‘iyi’ kazandı rotayı Ataşehir’e kırdı

Güncelleme Tarihi:

Ticaride ‘iyi’ kazandı rotayı Ataşehir’e kırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2013 00:52

İLK ticari gayrimenkul yatırımını Kartal’da gerçekleştiren Gürallar Yapı yeni projeler için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

160 ofislik Lapishan projesinde sona gelen şirket yeni lokasyon olarak Ataşehir’i seçti. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, yeni projelerinde konut, ofis ve otel olacağını belirtti. 200 milyon lira yatırım değerine sahip Lapishan projesinde son 18 birim kaldığını belirten Karayel, projeyi öz kaynakları ile inşa ettiklerini ve böylece hızlı ilerlediklerini belirtti. İnşaatın yüzde 90’ını tamamladıklarını söyleyen Karayel, ofisleri Mart 2014’te teslim edeceklerini dile getirdi. Bugüne kadar 2 milyon metrekare arazide inşaat yaptıklarını belirten Karayel, sanayi tesisi ve otel konusunda uzman olduklarını söyledi. Karayel, Lapishan projesinin ofis alanında ilk yatırımları olduğunu ve bu nedenle çok sayıda şirketten danışmanlık desteği aldıklarını dile getirdi. Karayel, dış cephede kullanılacak renkten, verimli alan kullanımına kadar tüm konularda uzman şirketlerler çalıştıklarını ifade etti.

25 KAT YERİNE 8 KAT YAPTIK

Mutluluk veren bir ofis yaratmak hedefiyle yola çıktığını belirten Karayel, ”1200 metrekare bahçe oluşturduk. Çalışan anne ve babaların çocukları için etüt odası ve kreş yaptık. Sosyal tesislerimizde kapalı yüzme havuzundan sauna ve masaj odasına kadar tüm detayları düşüdük” dedi. Projeyi planlarken deniz göre bir kule düşündüklerini söyleyen Karayel,”25 katlı bir yapı yapabilirdik. Danışmanların önerisiyle 8 katlı büyük bir kütlede karar verdik. Camları açılmayan büyük bir kule yerine simge bir yapı ortaya çıkardık” dedi

KARTAL DEĞERLENİYOR

Kartal’ın Adliye Sarayı ve metro projeleriyle değer kazandığını söyleyen Karayel, kentsel dönüşüm hamlesiyle bu yükselişin süreceğini kaydetti. Kartal’da 7-8 arsayla ilgilendiklerini dile getiren Karayel, Katarlı, İtalyan ve Almanyalı yatırım fonları ile ortak proje için görüştüklerini söyledi.

Haberin Devamı

15 yılda amorti eder

LAPİSHAN’da yer alan 60 metrekarelik ofislerin ortalama 2 bin TL’den kiralanacağını belirten Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, ofislerin kendini 15-16 yılda amorti edeceğini söyledi. Karayel, inşasına 11 ay önce başlanan Lapishan’ın yüzde 30 kazandırdığını söyledi. Satışa çıktığında 4 bin 200 TL olan metrekare satış fiyatının 6 bin TL’yi yükseldiğini dile getiren Karayel, proje tamamlanınca bu rakamın 7 bin TL’yi bulacağını belirtti.

169 bin kişi risk altında

Haberin Devamı

İSTANBUL’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 125 bini aşkın konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar Esenler ve Pendik’te üçer, Bağcılar, Beyoğlu, Kartal, Küçükçekmece, Sarıyer’de ikişer, Bayrampaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Sultangazi, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde birer olmak üzere toplam 25 bölgeyi riskli alan ilan etti. Toplam bin 104 hektarı kapsayan bu bölgelerde, 84 bin 548 konut ve iş yerinin yer aldığı 25 bin 363 bina bulunuyor. Afet riski taşıyan bu binalarda ise toplam 169 bin 247 kişi yaşıyor. Riskli alanların yanı sıra vatandaşların başvuruları sonucunda toplam 7 bin 328 binanın riskli olduğu belirlendi. Bu kapsamda 6 bin 683 konut ve iş yerinin yer aldığı 957 binanın yıkımı ise tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca şimdiye kadar kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere idarelere 20 milyon 889 bin lira kaynak aktarıldı. Ayrıca belediyelere vatandaşlara yapılacak kira yardımı için 19 milyon 389 lira gönderildi.

19 ilde 97 arsa satacak

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Erzurum gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 19 şehirdeki 97 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. İstanbul Başakşehir’de bulunan 7 buçuk dönümlük arsa ile İzmir Bornova’daki 135 dönümlük arsanın da aralarında olduğu taşınmazların açık artırma müzayedesi 10 Aralık 2013’te gerçekleştirilecek. Mersin Erdemli, Ankara Keçiören, Tekirdağ Çorlu, Kars Merkez, Çorum Merkez ve Şanlıurfa Merkez’de bulunan arsalar yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle satılacak. İzmir Bornova, Şanlıurfa Siverek, Kütahya merkez ve Ankara Polatlı’daki arsalar yüzde 15 peşin 60 ay vade ile Bursa Osmangazi, Ağrı Merkez ve Amasya Merzifon’da bulunan arsalar yüzde 20 peşin 48 ay vade ile satışa çıkacak. Diğer arsalar ise yüzde 25 peşin 36 ay vade ile yatırımcıya sunulacak. Müzayede Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde saat 14.00’da yapılacak.

Kuveyt’te fuar krizi aşıldı

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ Eylül ayında yapılması planlanan ancak Kuveyt hükümetinin katılımcı firmaları kontrol etme kararı nedeniyle ertelenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı 16 Aralık’da başlayacak. Ruhsatını gösterip onay olan 18 Türk şirket 3 gün sürecek fuarda sıcak satış için çalışacak. Dubai, Umman, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’dan da firmaların katılacağı fuarda Türkiye onur ülkesi olacak. Kuveytli halkın konut yatırımlarında mağduriyet yaşaması nedeniyle Kuveyt Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme getirdiğini söyleyen organizatör şirket İnrema Genel Koordinatöre Gökhan İlgar, “Fuarcılık alanında yapılan değişiklikle katılımcı şirketlerden proje ruhsatları, faaliyet belgeleri ve dilekçe isteniyor. Böylece ülkedeki yatırımcı korunuyor. 18 firmanın gerekli belgelerini ilettik ve süreç başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!