Elle tutulacak kadar gerçek

Güncelleme Tarihi:

Elle tutulacak kadar gerçek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 01:28

Tamamen yerli sermaye ile üretilen yeni nesil hologram cihazı “holoarc”, bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştürdü. Şirket CEO’su Tan Umut Köker, “Holoarc’taki ürünler elle tutalacak derecede gerçekçi” dedi.

Haberin Devamı

Gazi Teknopark bünyesinde kurulan Sanal Gerçeklik Teknolojileri Limited Şirketi, bilimkurgu filmlerinde görülen 3 boyutu gerçeğe dönüştürdü.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknogirişim desteği ile hayata geçirilen hologram tanıtım cihazı, bugüne kadar dünyada hiçbir cihazın ulaşamadığı derinlikte ve gerçekçilikte havada holografik görüntüler oluşturuluyor. Cihaz sayesinde savunma sanayisinden otomotive, inşaattan medikale kadar birçok sektörün tanıtımını daha etkin şekilde gerçekleşecek.

ELLE MÜDAHALE EDİLEBİLİYOR

Şirket CEO’su Tan Umut Köker, “holoarc” isimli hologram cihazının tamamen yerli sermaye ile yapıldığını ifade ederek, “Dünyada en derin ve en net görüntü çıkaran hologram cihazını ürettik” dedi. Şimdiye kadar üretilen benzer cihazlardaki ürünlerin, yarı transparan ve çok okunmayan ürünler ortaya çıkardığını dile getiren Köker, “Holoarc’taki ürünler elle tutalacak derecede gerçekçi görüntü ve bu görüntülere elle müdahale edilebiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAVELSAN DA SİPARİŞ VERDİ

Tanzanya, Irak ve Kanada’dan siparişler aldıklarını, HAVELSAN’ın da cihaz için sipariş verdiğini söyleyen Köker, “holoarc”ın savunma, otomotiv, inşaat, medikal ve reklamcılık sektöründe olmazsa olmaz bir nitelik kazanacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bir otomobil showroomunu veya maket üzerinden satılan bir siteyi ayağınıza getiriyor. Bu sayede tıp alanındaki gelişmeler de hız kazanacak, tasarımcıların işi kolaylaşacak. Bir mühendis, uçağı ‘holoarc’ sayesinde daha rahat tasarlayabilecek.”

SİTE GÖMLEK CEBİNE SIĞACAK

Dokunmatit paneli olan ve özel bir gözlükle kullanılan ‘holoarc’ özellikle savunma, inşaat ve otomotiv gibi taşınması zor ürünlerin tanıtıldığı sektörlerde önemli bir görev üstlenecek. Köker, gömlek cebine sığan SD kart içinde her türlü projenin 3 boyutlu görüntülü maketi cihaz ile oluşturulabileceğini belirterek, “İnşaat sektöründe ise maketlerin bir takım dezavantajları bulunuyor. Proje defalarca revizeye uğruyor ama bu maket üzerinde kolayca değiştirilemiyor. Satış tamamlandıktan sonra da maket çöpe atılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!