MEB’in ek bütçesinden Bursa’ya 65 milyonluk destek

Güncelleme Tarihi:

MEB’in ek bütçesinden Bursa’ya 65 milyonluk destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 13:28

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılı ek bütçesinden Bursa’ya 65 milyon liralık pay verildi. Kaynakla Bursa’daki çeşitli okullara 2015 yılı sonuna kadar 192 derslik kazandırılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Bursa’nın ders açığını kapatabilmek için yıl içindeki normal yatırım bütçelerine ek ödenekler koyduklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılı bütçesine konulan 65 milyon liralık ek ödeneğin, Bursa’yı çok rahatlatacağını vurgulayan Şahin, özellikle eğitim ve sağlık yatırımlarını çok önemsediklerini belirtti.

Ödenekle 2 Anadolu Lisesi’ne, 4 imam Hatip Lisesi’ne ve 2 Teknik Liseye ek derslikler yapılacağını açıklayan Şahin, genel liselerin Anadolu Liseleri’ne dönüşmesi, bölgesel okul ihtiyacı ve okullardaki öğrenci yoğunluğunun derslik ihtiyaçlarını artırdığını ifade etti. Şahin, yapılacak ek dersliklerle ilgili şu bilgileri verdi: “Osmangazi ilçemizdeki Selamet Anadolu Lisesi’ne 32, Panayır Anadolu Lisesi’ne 24, Nilüfer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne 24 derslik ve 3 atölye, Mustafa Kemalpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ise 16 ek derslik yapılacak. Bunun yanı sıra genel liselerin Anadolu Lisesi’ne dönüşmesi nedeniyle İmam Hatip Liseleri’ne olan talep arttı. Doğal olarak bu okulların derslikleri yetersiz kaldı. Ek ödenekle, Nilüfer İmam Hatip Lisesi’ne 32 derslik, İznik İmam Hatip Lisesi'ne 16 derslik, Yıldırım İmam Hatip Lisesi’ne 24 derslik kazandırılacak. Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ise 24 dersliğin yanı sıra 100 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılacak. Bursa’ya 2015 yılı sonuna kadar toplam 192 derslik daha kazandırmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!