Bursa’ya 500 kişilik öğrenci yurdu

Güncelleme Tarihi:

Bursa’ya 500 kişilik öğrenci yurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 11:27

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Uludağ Üniversitesi İnegöl Kampusu içine yapılan 500 öğrenci kapasiteli yurdun inşaatı başladı.

Haberin Devamı

10 milyon 500 bin TL’ye mal olacak yurdun 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hükmet Sami Yıldırımhan ile birlikte inşaatı yerinde inceledi.

Şahin, 500 kişilik öğrenci yurdunun gelecek eğitim yılına yetiştirileceğini belirterek, “İnegöl’ümüze çok önemli güzel bir hizmeti daha Gençlik ve Spor Bakanlığı'mıza bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla kazandırıyoruz. İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin konaklaması için 500 kişilik öğrenci yurdunu gelecek eğitim sezonuna yetiştireceğiz. Böyle güzel bir işe vesile olmaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Çünkü şu anda İnegöl Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 2 bin öğrenci, İnegöl İşletme Fakültesi’nde de 150 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. Gelecek yıllarda sayı 3 bine kadar çıkacak. Bursa dışından gelen öğrencilerimiz, huzurlu, rahat, sosyal imkanları yüksek konaklama mekanlarda barınacak. Bu konuda Kredi Yurtlar Kurumu'nun iktidarımız döneminde 10 yılda aldığı mesafeler ortada. Artık ranzaların atıldığı, çocuklarımızın tek kişilik karyolalarda, içinde çalışma masalarının, lavabo ve banyolarının, spor salonunun, yemekhanelerinin bulunduğu, fiziki imkanlarının güvenlikli olarak inşa edildiği ve sosyal donatılarıyla, geleceğe her yönden mütekamil bir şekilde yetişmesine vesile olacak kredi yurtları binaları yapıyoruz” dedi.
Yurt binasının 10 milyon 500 bin liraya mal olacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!