SPD ikna turunda

Güncelleme Tarihi:

SPD ikna turunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 11:25

Büyük Koalisyon Sözleşmesi imzalandı; ancak SPD için süreç daha yeni başladı. 470 bin üyesinden onay almak zorunda olan SPD yönetimi, ikna turlarına başladı

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hıristiyan Birlik Partileriyle koalisyon sözleşmesi imzalayan sosyal demokrat parti (SPD), şimdi de üyelerinin koalisyona onay vermesi için ikna turuna çıktı. Genel Başkan Sigmar Gabriel başta olmak üzere partinin önde gelen isimleri, bölge bölge dolaşarak üyelerin koalisyona destek vermesini istedi.

Sigmar Gabriel, 17 saat süren müzakerelerden sonra sözleşmeyi imzaladı. Gabriel, imza sonrası ise ilk olarak Hessen eyaletine geçti. Burada Frankfurt yakınlarındaki Hofheim kentinde bir çok üyenin katıldığı toplantıda koalisyon sözleşmesini anlattı. Toplantıya, SPD Hessen Teşkilat Başkanı ve partinin genel başkan yardımcısı Thorsten Schaefer Gümbel de katıldı. Ancak partinin üyelerinin büyük çoğunluğunun hala Hıristiyan Birlik’çilerle yapılacak büyük koalisyona şüpheyle yaklaştığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan partinin Vorwaerts adlı dergisinin son sayısında, imzalanan koalisyon sözleşmesi tanıtıldı. Bastırılan dergi, 470 bin üyeye gönderildi. Üyeler 6-12 Aralık tarihleri arasında koalisyona onay verip vermediklerini oylayacak. Oylamanın sonucu 14 Aralık’ta açıklanacak. SPD, oy sayma işlemi için mektup açma işleminde kullanılan iki özel makine kiraladı. Koalisyon sözleşmesinin kabul edilmesi için kullanılan oyların yarısının onayı gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!