Koalisyon sözleşmesinden memnun olan yok

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon sözleşmesinden memnun olan yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 11:05

Koalisyon sözleşmesi, Federal Meclis’teki Türk kökenli milletvekilleri arasında farklyı yankı buldu.

Haberin Devamı

Sol Parti milletvekilleri çifte vatandışlık dışında da SPD’ye yüklenirken SPD’li Cansel Kızıltepe de sözleşmenin olumlu yönlerinden dem vururken “çifte vatandaşlık partimin istediği gibi değil” diyerek sonuçtan kendilerinin de memnun olmadığını söyledi.

SPD SÖZÜNÜ TUTMADI
Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen ve Azize Tank, SPD’nin Türk kökenli seçmenleri çifte vatandaşlık konusunda bir kez daha kandırdığını belirtti. Dağdelen, çifte vatandaşlık konusunda SPD’nin sözünü tutmadığını kaydederken, opsiyon modelinin zaten anayasaya aykırı olduğunu ve kalkacağına dikkat çekti.

Azize Tank “Sosyal adaletten yola çıkan SPD’yi koalisyon sözleşmesinde göremiyorum. Nerede kaldı zenginlerden vergi alacakları? Birlik partilerinin oyununa gelerek hükümette bulunmak adına asgari ücreti sulandırdılar” diye konuştu. Tank, “Mülteci olayında da elle tutulur bir gelişme yok. Burada uzun yıllardır yaşayan insanlara yerel seçim hakkının tanınmasında konusunda da protokolde hiçbir ibare yer almadı” dedi.

Haberin Devamı

TAVİZ GEREKLİ
SPD’li Cansel Kızıltepe ise “Genel olarak bir uzlaşma. Bir koalisyona girerseniz her iki tarafta taleplerinden taviz vermesi gerekiyor. Seçim sonumuz da çok iyi değil. Bu sonuçla komple parti programımızı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Ben de koalisyon sözleşmesini tüm detaylarıyla okuyorum. Hayat standartlarının olumlu yönde etkileyen noktalar var. Asgari ücret, emeklilik gibi konular çok olumlu. Ama ne yazık ki çifte vatandaşlık SPD’nin istediği gibi olmadı. Türk kökenli seçmenlerin tepkilerini anlayışla ve doğal karşılıyorum” dedi.

ÇİFTE MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Yeşillerli milletvekili Özcan Mutlu da opsiyon modelinin kalkıp burada doğan gençlerin her iki ülkenin vatandaşı olarak kalacağına dikkat çekerken önemli bir uyarıda bulundu ve “Fakat yeni yasana çıkana kadar her gün 23 yaşını dolduran genç vatandaşlıktan birini kaybediyor. Yeni hükümet yeni yasa çıkana kadar mevcut opsiyon modelini dondurmalı” dedi. Mutlu “Biz Yeşiller olarak çifte vatandaşlık mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!