Boydak şirketlerine vergi denetimi

VERGİ denetim uzmanları Boydak Grubu’na ait 3 şirketi inceleme altına aldı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, “3 şirketimizin şu anda Maliye Bakanlığı birimleri tarafından denetlendiği doğrudur” diye konuştu. Grup şirketlerinin daha önceki yıllarda da denetlendiğini belirten Boydak, “Bence rutin dışı bir denetim değil. Geçen yıl da daha önceki yıllarda da benzer denetimlerden geçmiştik” dedi. Şirketlerinin kurumsal şirketler olduğunu belirten Boydak konuyla ilgili şunları söyledi:
“Biz denetime açığız. Şirketlerimiz de kurumsallıklarını tamamlamış şirketler. Devletin koyduğu mevzuatlara uygun iş yapıyoruz. Daha önceki denetimlerden bir şey çıkmayınca memnun olmuştuk. Yine memnun oluruz.”

GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYALIMBoydak şirketlerine vergi denetimi

Haberin Devamı

Aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı olan Mustafa Boydak, temmuz ayında meclis toplantısında bir konuşma yapmıştı. Tüpraş başta olmak üzere Koç Grubu enerji şirketlerine yapılan vergi denetimi baskınlarının hemen sonrasında gerçekleşen konuşmada Boydak, “Memleketi idare eden hükümetimizin, iş dünyası ile diyaloglarda da en üst seviyede çalışmalar yapması gerekiyor. 28 Şubat sürecini hepiniz hatırlarsınız. Bir takım grup ve şirketlere karşı yanlış algı oldu. Bu yanlış algının tam tersini bugün yapmamamız gerekiyor. Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Yanlış algıya maruz kalmayalım. İş dünyamızda, ‘Sen bana düşmansın- değilsin’ gibi ayrım yapmayalım. Ekonomiyle ilgili sorunları aşarız, bundan en ufak bir endişe olmasın. Ayrımcılık yapmayalım. Biz ekonomiyi çözeriz” demişti.

PEŞİN HÜKÜM YOK

Boydak’ın bu konuşması Koç Grubu’na destek olarak algılanmıştı. Boydak’ın sözlerine cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan gelmişti. Yıldız, partisinin Kayseri il Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda yaptığı konuşmada Boydak’ın, 28 Şubat benzetmesine tepki göstererek şunları söylemişti: “Bir Oda başkanımızın, vergi ve teknik denetimlerle ilgili TÜPRAŞ’ı kasteden sözlerini anlamak mümkün değildir. Onlarca, yüzlerce rutin vergi denetimi yapılmaktadır. 28 Şubat’la ilgili yorumları kabul etmeyiz. Ak Parti zamanında servetini, varlığını 10-15 katına katlayanlar oldu. Kasıtlı bir şey yapılmamıştır. Ekonomide bu tür olayları böyle yorumlamak yanlıştır. Kabul edilemez. 28 Şubatta yapılanlarla benzerlik asla sağlanamaz. TÜPRAŞ’da vergi denetimi yapılmaktadır, ön ve peşin hüküm yoktur. Rutin denetimler her zaman devam edecektir.”

Yazarın Tüm Yazıları