Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Ah İzmir!

Süper sinir oldum İzmir’in Expo2020’yi kaybetmesine.

Haberin Devamı

Korktuklarımın başımıza gelmesine iyice sinir oldum.
Daha beteri, kaybettikten sonra herkes bir öfke, bir yorum silsilesine girmedi mi, iyice çatladım.
Peki bunca sitem edenler, işi başından beri sahiplenmiş mi, benimsemiş mi, takip etmiş mi?
Tabii ki, hayır.
Ya baksanıza, “birileri çalışıp yapsın, ben de alkışlarım, olmadı yuhlarım” devri biteli çok oldu, bir biz kaldık orada.
Bu çeşit yarışlar, projeler gerçek bir “takım işi”. Yani hükümet, belediye, halk, basın, okullar ve en önemlisi yürekler bir olacak.
Herkes isteyip inanacak.
O zaman sonuç hüsran değil zafer olur. Bakınız Dubai örneği...
Hurriyet.com.tr’de dün zaten yazdım bu konuda görüşlerimi ve orta yerimden çatlama nedenlerimi.
İzmir üst düzeyde çabaladı; ama bu çaba İzmirli tarafından benimsenmedi nokta.
Dubai ise barındırdığı yüzde 85’lik yabancı nüfusla “tek yürek, tek millet” gibi davrandı, kazandı. Her renkten, dilden, dinden insan dolu dolu içtenlikle “biz kazandık” dedi.
Bahaneler ve “kurban” psikolojileri ile kayıplarımızı haklı kılmaya çabalamaktan acilen vazgeçelim.
Lütfen habibi.
Yonca
“çatırt”

Haberin Devamı

Khan Academy artık Türkçe

STFA Grubu, dünyanın en büyük ücretsiz online öğrenim platformu Khan Academy’yi Türkçe’ye kazandırmak üzere Milli Eğitim’le işbirliği için büyük bir adım attı. 2006’da Salman Khan tarafından kurulan ve milyonlarca kişinin ücretsiz eğitim aldığı bir platforma dönüşen Khan Academy, Türkçe olarak hepimize ulaşacak. (www.khanacademy.org.tr)
7 yılda 300 milyondan fazla ders vererek dünyanın en büyük sınıfı olan Khan Academy, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Amacı; isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında bir eğitim alabilmesini sağlamak.
Akademiyi Türkiye’ye getirmek için kolları sıvayan STFA, dünya standartlarında bir öğrenimin ücretsiz olarak ülkemizdeki milyonlarca öğrencinin, öğretmenin, çocuğuna derslerinde yardım etmek isteyen annenin, dışarıdan okul bitirmek isteyen herhangi bir bireyin, kısacası öğrenmek ya da öğretmek isteyen herkesin akademiden Türkçe olarak yararlanabilmesini amaçlıyor.
Eğitim için çabalayan STFA’ya teşekkürler!
Yonca
“örnek”

Haberin Devamı

Kutsal İnek

“İnek” dendi mi kendimi kaybediyorum, nitekim inekler beni, yani yoncaları pek sever. Her yerde kolayca bittiğimizden bizi yerler, süt verirler. Ben nasıl sevmem inekleri! Dahası Kelebek’teki ilk “Ben geldiiim!” yazım, inekleri sevmem üzerineydi. Ceylan Naz Baycan, İzmir Amerikan Liseli.
“Kutsal İnek” de Ceylan’ın hamilelik sürecini ve yaşadığı her şeyi tüm doğallığı ile anlattığı kitabın adı. Ceylan olayı hiç saptırmadan ne kadar trajikomikse o kadar gerçek anlatmış. Acayip kıskandım yine. Hayallerimin bütün kitaplarını ben koşarken başka birileri mi yazacak hep yaaa!
Okuyun kesin.
Hamileliğe dair acayipliklerin bir sizin başınıza gelmediğini, bir sürü kadının kocasına gıcık olduğunu filan anlayın. #kocaneayol #direninek diyesim var yani o kadar!
Ya bence bu kitap bir tek hamilelere de mahsus değil. Bu işler herkese bir şey anlatıyor aslında.
Bence en önce erkekler okusun kesin.
Yonca
“inekotu”

Yazarın Tüm Yazıları