'Dinozor'a 3 bin lira tazminat

Güncelleme Tarihi:

Dinozora 3 bin lira tazminat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 13:33

Katıldığı bir televizyon programında Seda Sayan için “58 doğumlu dinozor” benzetmesi yaptığı iddiasıyla dava açılan Lerzan Mutlu, 3 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

Gerçek adı Aysel Gürsaçer olan Seda Sayan, geçen yıl avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Alt Üst Muhabbetler” adlı programın moderatörü Esin Övet ile konuğu Lerzan Mutlu’ya 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Avukat Şeyda Yıldırım, dava dilekçesinde televizyonda 13 Ağustos 2011 günü yayınlanan programa Lerzan Mutlu’nun katıldığını ve programda müvekkili Seda Sayan aleyhine çirkin hakaret ve iftiralar içeren bir yayın yapıldığını ve önceden planlanmış bir şekilde iftiralarda bulunulduğunu anlattı. Lerzan Mutlu’nun ayrıca twitterda , “Gençlerle aşık atıp kimsenin ekmeğiyle oynamaya çalışmıyorum. Zangoç olmuşsun hala genç kız gibi davranıyorsun” gibi hakaret içerikli sözler yazılar yazdığını, ayrıca müvekkili için “58 doğumlu bir dinozor” olduğu yönünde ithamlarda bulunulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

DİNOZOR DENİLEN KİŞİ, MÜVEKKİLİM SEDA SAYAN’DIR

“Peki bu dinozor kim?” sorusuna Lerzan Mutlu’nun daha önceden bahsettiği kişi olarak Seda Sayan’ı işaret ettiğini dava dilekçesinde anlatan avukat Şeyda Yıldırım, “Dinozor diye bahsedilen kişi müvekkilimdir. Ertesi gün (Dinozor Seda) diye internette haber çıkmış ve bu haber mahkeme kararıyla yayından kaldırılmıştır. Müvekkilimin çok kullandığı ve kendisiyle özdeşleşen bir cümlesi vardır. “Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer”. Bu söz asla şu anlamı içermez. Kalbiniz iyiyse çok paranız olur, kötüyse az. Bu sözün müvekkilime ait olduğunu bilen davalı Lerzan Mutlu, sözün tam anlamını kavrayamadığından bu defa müvekkilime (cahilliğe tahammülüm yok) diye yeni bir hakarette bulunmuştur. Davalı sık sık programda ekmeğinden oynandığından bahsetmektedir. Müvekkilim hiçbir zaman davalının işini engellemek ya da programlarını kaldırtmak gibi bir harekete tevessül etmemiştir. Müvekkilimin değerleri ayaklar altına alınmıştır” dedi.

58 DOĞUMLU DİNOZOR DERKEN ONU KASTETMEDİM

Lerzan Mutlu ise Seda Sayan’a dinozor demediğini, mutlu dinozor kelimesinin tecrübeli ve bilge anlamına geldiğini söyleyerek davanın reddini istedi. Lerzan Mutlu, “Davacı zorla kelimelere muhatap olmaya çalışmaktadır. Örneğin tecrübe ve bilgelik anlamında kullanılan dinozor kelimesinden tazminat çıkarmaya çalışmaktadır. Ayrıca (58 doğumlu dinozor) derken kendisini kastetmedim. Kendisi alınıyorsa da 1959 doğumludur” dedi. Davanın bugün görülen karar duruşmasına her iki tarafın avukatları katıldı. Seda Sayan’ın avukatı, dava dilekçesini tekrarlayarak davalının tazminata hükmedilmesini istedi. Davalı Lerzan Mutlu’nun avukatı da, “CD çözümünden dinozor kelimesi dahil davacı tarafın kişilik haklarına saldırı teşkil edebilecek hiçbir ifadenin bulunmadığı açıktır. Davanın reddini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

3 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

Gerekçeli kararını daha sonra açıklayacak olan mahkeme hakimi, davayı kısmen kabul etti. Seda Sayan’ın diğer davalı Esin Övet’e açtığı davanın reddine karar veren mahkeme, Lerzan Mutlu’nun ise manevi tazminat ödemesine hükmetti. Buna göre Lerzan Mutlu, 13Ağustos 2011 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 3 bin lira manevi tazminatı Seda Sayan’a ödeyecek. Ancak Lerzan Mutlu’nun davayı temyiz etme hakkı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!