Gezici Festival Kurtiz için Edremit'te

Güncelleme Tarihi:

Gezici Festival Kurtiz için Edremitte
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 09:21

Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı katkısıyla düzenlediği, 19 yıldır Türkiye'nin birçok kentine konuk olan Gezici Festival, bu yılki yolculuğuna Tuncel Kurtiz'in memleketi Edremit'ten başladı.

Haberin Devamı

Tuncel Kurtiz'in anısına Edremit Belediyesi ve Güre Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen buluşmada, gün boyu film gösterimi yapıldı.

Film gösterimleri, Gezici Festival arşivinden seçilen ve 15 yıla yayılan görüntülerden oluşan 'Gezici Festivalin Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz' adlı belgeselle başladı. Gösteriler, Kurtiz'in yönettiği ve başrolünü üstlendiği 'Gül Hasan' ve Tuncel Kurtiz, Sema Moritz ve Reyend Bölükbaşı'nın Mediawave Festivali sırasında gerçekleştirdikleri Şeyh Bedrettin Destanı gösterisinin kaydı ile devam etti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, “Gezici Festival ilk kez Edremit'e geliyor. Tuncel Kurtiz bizim çok yakınımızdı. Aynı zamanda derneğimizin üyesi ve festivalimizin danışmanıydı. Son 18 yıl içinde 17 kez festivallere bizimle değişik kentlere yolculuk yaptı. Hep bu festivalin Edremit'e gelmesini isterdi. Bir türlü kısmet olmadı. Biz de onu anmak için özel bir program yaptık” dedi.

Etkinliğe sinemacı ve sanatseverler ilgi gösterdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!