BDDK Başkanı tarihi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

BDDK Başkanı tarihi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 19:44

Türkiye nin en köklü bankası Ziraat Bankası, 150. yılını Başkent'te dev bir organizasyonla kutluyor.Ziraat Bankası'nın 150.yıl kutlamalarına katılan BDDK Başkanı Öztekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kredi kartlarına, taşıt kredisinden kredi kartına, pırlantadan, bilgisayara, cep telefonuna kadar alışverişte taksit sınırı yılbaşından önce yürürlüğe girecek.

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, kredi kartları,tüketici kredileri ve taşıt kredilerinde taksidi sınırlayan düzenlemenin yılbaşından önce yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bu düzenlemenin hangi sektörleri nasıl etkikeyeceğine dair tek tek etki analizlerini yaptıklarını belirten Öztekin '' piyasalardaki genel taksitlendirme oranlarına bakıldı. Piyasadaki genel dengeyi bozmayacak şekilde taksitlendirme süreleri belirlendi'' dedi.

Bu düzenleme ile bankaların taksitlendirme de 'ödemesiz' dönemi de kapsayacak şekilde 6- 9 ve 12 aylık sınırlamalar getirildiğine dikkat çeken Öztekin, kredi kartından nakit çekim için de taksit sınırı bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Öztekin, bankaların promosyon amaçlı olarak gıda alışverişlerinde yaptıkları taksit promosyonun da bu düzenlemeyle birlikte ortadan kalkacağını söyledi.

15 MİLYAR DOLARLIK PİYASAYA UYARI

BDDK Başkanı, bankaların alıcı vatandaşın satıcı olduğu türev opsiyonlarla işlemlerle ilgili de uyarıda bulunduklarını ifade etti. 15 milyar dolarlık bu piyasayla ilgili vatandaştan çok fazla olmamakla birlikte şikayetler geldiğini belirten Öztekin, ''yaptığımız açıklama bankalara bir uyarıydı.Bunu sürdürmeleri halinde risk ağırlıklarını artırarak bu alanda da bir düzenlemeye gidilebileceğini söylemek istedik'' dedi.

BDDK Başkanı tarihi açıkladı

Ziraat Bankası 150. yılını kutluyor

Ankara'nın en büyük kongre merkezi olan Ankara Ticaret Odası'nın kongre merkezinin girişi, ışık oyunlarıyla zirtaat bankası genel müdürlük binasına yansıtıldı.

Girişine ise Ziraat Bankası'nın simgesi başak logoları yerleştirildi.

Kongre merkezinin zemin katında ise 150 yıllık süreçte kullanılan hesap makineleri,daktilolar,sandık ve kasalardan oluşan aletler sergilendi.

Haberin Devamı

Dev ekranları ise Ziraat Bankası'nı bugüne kadar yöneten genel müdürler ile bankanın geldiği noktayı anlatan fotoğraflar ve bilanço rakamları süslüyor.

3 BİN KİŞİ KATILDI

4 bin kişiye davetiye gönderilirken 3 bin kişinin katıldığı ifade edildi . Yürüyen merdivenlerde yüzlerce insan toplantının yapılacağı üst kata ulaşmaya çalışmıyor.

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı kutlamanın girişinde güvenlik araması yapılıyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile çok sayıda bankacı ve bürokrat katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!